Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kutsu: Seurakuntavaalien media-aamiainen 21.9. - tulevaisuuden kirkkoa rakennetaan nyt!

Julkaistu 06.09.2022

Mitä: Seurakuntavaalien media-aamiainen
Aika: Keskiviikko 21.9.2022 klo 9−10
Paikka: Kirkon talo, Eteläranta 8

Miten marraskuussa käytävät seurakuntavaalit vaikuttavat kirkon tulevaisuuteen?  Miten kirkon taloudelliset haasteet näkyvät seurakunnissa – voiko heikompien puolella oleva kirkko todella auttaa kaikkia apua tarvitsevia lähimmäisiä? Seurakunnat tarjoavat monia paikallisia palveluita kerhoista konsertteihin, ruoka-avusta hiljaisuuden retriitteihin, mutta löytävätkö ihmiset edelleen hengellisyyden kokemuksen kirkosta? Mikä on kirkon tulevaisuus ja tehtävä maallistuvassa yhteiskunnassa? Entä mikä rooli seurakunnilla ja kirkolla on yhteiskunnan kriisinkestävyyden kehittämisessä? 

Muun muassa näistä teemoista keskustellaan seurakuntavaalien media-aamiaisella.  Seurakuntavaaleissa on todellinen mahdollisuus vaikuttaa omalla alueella tarjottaviin palveluihin. Ne ovat myös arvovaalit: vaaleissa kirkon jäsenet voivat käyttää ääntään siitä, miten omassa seurakunnassa jatkossa toimitaan ja mihin varoja käytetään. Lisäksi paikalliset luottamushenkilöt valitsevat maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen, joka on koko kirkon korkein päättävä elin.  

Media-aamiaisella ovat mukana Espoon piispa Kaisamari Hintikka ja tutkija Veli-Matti Salminen Kirkon tutkimus ja koulutuksesta. Nuorille aikuisille suunnatusta työstä sekä uusista diakonian muodoista kertovat Tampereen Vanhan Kirkon pastori Olli Viljakainen sekä Saara Huhanantti Sekasin-kollektiivista. Mukana ovat myös kampanjapäällikkö Liisa Toivonen ja vaali-inspiraattori Annmari Salmela Kirkkopalveluista. Keskustelua johdattelee viestintäjohtaja Eeva-Kaisa Heikura Kirkon viestinnästä. 

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Pyydämme ilmoittautumisia Linkki avautuu uudessa välilehdessä19.9. mennessä.

Lisätiedot:
Tietoa seurakuntavaaleista Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Tuula Putkinen, viestintäpäällikkö, tuula.putkinen@evl.fi, p. 046 922 0232