Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkolliskokous kokoontuu Turussa toukokuun alussa

Julkaistu 28.04.2022

Kirkolliskokous kokoontuu ensi viikolla tiistaista perjantaihin 3.–6.5.2022 Turun kristillisellä opistolla. Media toivotetaan tervetulleeksi kirkolliskokoukseen. Hyvien käytänteiden noudattamista (tehostettu käsihygienia ja turvavälit) jatketaan edelleen. Täysistunnoissa suositellaan edelleen maskien käyttöä. Puheenjohtajisto valtuutetaan tekemään muutoksia ohjeistukseen, mikäli koronatilanne muuttuu. 

Kirkolliskokousta voi seurata myös striiminLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. 

Työviikon aiheita tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma sekä talousarviomuutokset

Avajaismessua Maarian kirkosta voi seurata suorana videostriimin välityksellä tiistaina 3.5. kello 8.30 alkaen. Messussa saarnaa Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.   

Arkkipiispa Tapio Luoma avaa istuntoviikon tiistaina kello 10.30.

Keskiviikon täysistunnossa on kirkkohallituksen ilmoitukset tuta-menettelyn päättämisestä osana Kirkon keskusrahaston talouden tasapainottamissuunnitelmaa sekä Kirkon energia- ja ilmastostrategian väliraportista sekä kirkkoneuvos Kimmo Kääriäisen suullinen ilmoitus, joka koskee Ukrainan sodan vaikutusta Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toimintaan ja ekumeenisiin suhteisiin.

Istuntoviikon aikana kirkolliskokouksen käsittelyssä on muun muassa sopimus Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Saksan evankelisen kirkon välillä tehdyn sopimuksen 3 §:n muuttamisesta sekä esitys kirkkolakiehdotuksen täydentämisestä.

Kirkolliskokous käsittelee valmistunutta yleisvaliokunnan mietintöä toiminnallisesta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmasta. Käsittelyssä ovat lisäksi Kirkon keskusrahaston ja Kirkon eläkerahaston tilinpäätökset. Kirkkohallitus ehdottaa kirkolliskokoukselle puolen miljoonan euron avustusta ukrainalaisille. Avustus esitetään tehtäväksi Kirkon keskusrahaston talousarvion 2022 muutoksena. Keskusrahastolle esitetään myös lisätalousarviotaLinkki avautuu uudessa välilehdessä vuodelle 2022. 

Asialistalla on kirkolliskokouksen työjärjestyksen muuttaminen. Jätettyjä edustaja-aloitteita ovat aineiston tuottaminen moninaistuvan hengellisyyden tueksi sekä seksuaalisen häirinnän vastaisten toimien vahvistaminen kirkossa.

Torstaina kello 18 alkaa kirkolliskokous tapaa lapset ja nuoret -tilaisuus, jossa kirkolliskokousedustajat visioivat tulevaisuutta lasten ja nuorten kanssa. Tapahtumassa esitellään nuorten Tulevaisuuskuvat 2040 -työskentelyn tuloksia, joita kirkon päättäjiä suositellaan käyttämään heidän tehdessään tulevaisuuden suunnitelmia.

Seuraa kirkolliskokousta verkossa

Kirkolliskokousviikkoa voi seurata verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Kirkolliskokouksen asiakirjat (työsuunnitelma ja vireillä olevat asiat) ja muu informaatio löytyvät verkostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Kirkolliskokousedustajat Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet

Tilaa kirkolliskokouksen uutiskirje

Kirkolliskokouksen kanslia toimittaa kaksikielisen uutiskirjeen kirkolliskokouksen työskentelystä. Uutiskirje lähetetään neljä kertaa vuodessa, ja se on suunnattu kaikille kirkolliskokousasioista kiinnostuneille. Ennen kirkolliskokousviikkoa uutiskirjeessä kerrotaan käsiteltäväksi tulevista asioista ja kirkolliskokousviikon jälkeen informoidaan tehdyistä päätöksistä. 
Tilaa uutiskirje  

Kirkolliskokouksen viestintä: 
Tuula Putkinen, viestintäpäällikkö, p. 046 922 0232  
Tuija Helenelund, viestintäasiantuntija, p. 050 529 8503 
Åsa Holmvik, sakkunnig inom kommunikation, tfn 040 581 1815