Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Suomen Ekumeeninen Neuvosto vetoaa johtajiin rauhan ja sovinnon puolesta

Julkaistu 23.02.2022

Suomen Ekumeeninen Neuvosto on julkaissut rauhanvetoomuksen. SEN vetoaa kaikkiin johtajiin, jotta he tekisivät kaikkensa rauhan ja sovinnon puolesta.

Ekumeenisen neuvoston rauhanvetoomus kokonaisuudessaan:

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin eskaloituminen herättää pelkoa ja huolta ihmisten keskuudessa maailmalla ja meillä Suomessa. Suomi seuraa tilannetta tarkasti. Kirkkojen johtajat ovatkin kehottaneet kaikkia rukoilemaan rauhan ja sovinnon puolesta.

Suomen Ekumeeninen Neuvosto vetoaa kaikkiin johtajiin, jotta he tekisivät kaikkensa rauhan ja sovinnon puolesta. Silloin ihmisten ei tarvitse elää pelon ilmapiirissä ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan.

Jeesus sanoo vuorisaarnassa: ” Autuaita rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen.” (Matt. 5:9).

Kristityn tehtävä on nostaa rukouksessa nämä asiat Jumalan kasvojen eteen. Saamme luottaa siihen, että Jumala kuulee rukoukset. Erityisesti kehotamme rukoilemaan niiden vallanpitäjien ja kirkollisten tahojen puolesta, jotka voivat vaikuttaa asioiden kulkuun.

23.2.2022

Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Lisätietoja: Pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken, mayvor.warn-rancken@ekumenia.fi, +358 401637798

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen yhteistyöelin. SENin jäsenkunnan muodostavat 11 jäsenkirkkoa, viisi tarkkailijakirkkoa ja 27 kumppanuusjärjestöä. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma on SENin hallituksen puheenjohtaja.