Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkkohallitus tukee näkövammaisia saamallaan 100 000 euron lahjoituksella

Julkaistu 03.02.2022

Kirkkohallitus on saanut 100 000 euron lahjoituksen Sokeain Ystävät ry:ltä näkövammaisten tukemiseen. Tästä summasta 50 000 euroa kohdistuu nuorten näkövammaisten työllistämisen tukemiseen ja 50 000 euroa näkövammaisten taloudelliseen tukemiseen Kirkon diakoniarahaston kautta.

Nuorten näkövammaisten työllistämishanke

Nuorille näkövammaisille kohdennettu 50 000 euroa on tarkoitettu heidän työllistymisensä tukemiseen, mahdollistamiseen sekä palkkaamiseen. Tavoitteena on, että seurakunnat käynnistävät hankkeita, joissa järjestetään työllistämismahdollisuuksia näkövammaisille nuorille seurakunnissa. Nuorelle järjestetään työpaikka tai kesätyö, josta nuori saa työkokemusta ja mahdollisuuden tutustua kirkkoon työpaikkana. Seurakunnat voivat hakea Kirkkohallitukselta avustusta tähän. Avustusta on mahdollista vuoteen 2024 saakka niin kauan, kun avustusvaroja on saatavilla.    

Näkövammarekisterin mukaan nuoria näkövammaisia henkilöitä on Suomessa yhteensä noin 1700.

”Kirkko on kiva työpaikka. On hienoa, että rahoituksen turvin seurakuntien on mahdollista tarjota näkövammaisille nuorille esimerkiksi kesätyöseteli, jonka turvin nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin työtehtäviin seurakunnissa. Ehkä tätä kautta nousee jollakin kipinä ja kiinnostus kirkon työhön ja saamme tulevaisuuteen uusia työntekijöitä. Kirkko tarvitsee vammaisia työntekijöitä myös tulevaisuudessa,” sanoo saavutettavuuden ja vammaisuuden asiantuntija Katri Suhonen Kirkkohallituksesta.

Nuorten näkövammaisten työllistäminen on osa Kirkkohallituksen toimintaohjelman Aktiivisesti osallinen jalkauttamista. 

Kirkon diakoniarahaston avustukset näkövammaisille

Saadusta lahjoituksesta 50 000 euroa käytetään näkövammaisten taloudelliseen tukemiseen Kirkon diakoniarahaston kautta. Kirkon diakoniarahasto voi avustaa kaikenikäisiä vähävaraisia näkövammaisia rahaston avustusperiaatteiden mukaan. Seurakuntien diakoniatyöntekijät voivat hakea avustusta Kirkon diakonirahaston avustusjärjestelmän kautta. 

Lisätietoja: 
Katri Suhonen, saavutettavuuden ja vammaisuuden asiantuntija, Kirkkohallitus, katri.suhonen@evl.fi, p. 040 688 1452