Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon tutkimuskeskus jakaa 240 000 euroa apurahoja vuodelle 2022

Julkaistu 10.12.2021

Kirkon tutkimuskeskuksen apurahat kirkon ja uskonnollisen elämän sekä yhteiskunnan muutosten tutkimukseen vuodelle 2022 on myönnetty. Apurahojen yhteissumma on 240 300 euroa, ja apurahojen saajina on yhteensä 21 henkilöä.

Apurahojen myöntämisessä etusijalla ovat väitöskirjan tekijät. Keskeinen rahoituspäätösten kriteeri on tutkimusten sijoittuminen painopistealueille, jotka vuosina 2022–2025 ovat kirkon missio muuttuvassa yhteiskunnassa, luterilaisuus ja kristinuskon globaali kehitys, kirkon talous, digitalisaatio ja toimintakulttuurin kehittäminen, kristillinen spiritualiteetti nykyaikana sekä ekoteologia, kirkot ja kestävä kehitys.

Merkittävä osuus vuodelle 2022 myönnetyistä tutkimusapurahoista kohdistui painopisteille Kirkon missio muuttuvassa yhteiskunnassa sekä Kristillinen spiritualiteetti nykyaikana.

Suurimman apurahan (20 880 €) sai kolme väitöskirjantekijää

Tiina Parkkisen uskontotieteen tutkimus ”Uskonto ja urbaanit uskonnottomat nuoret” käsittelee 18–35-vuotiaiden helsinkiläisten kirkko- ja uskontosuhteita kulttuurikristillisyyden näkökulmasta. Nina Haglundin käytännöllisen teologian tutkimus ”Bara en sekreterare?” selvittää seurakunnissa käytännön työtä tekevien suhtautumista hengelliseen työhön. Helena Kauppilan kirkkososiologian tutkimuksen ”Postmodernit syntymään liittyvät siirtymäriitit uskonnon ja tunteiden risteymässä” kohteena ovat ristiäiset ja nimiäiset sekä tunteiden rooli niissä.

Kooste kaikista Kirkon tutkimuskeskuksen apurahojen saajista on uutisen liitteenä.

Lisätiedot: Kirkon tutkimuskeskuksen vs. johtaja Veli-Matti Salminen, p. 040 142 4896

Uutisen liitteet