Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Ulla Tuovinen Kirkon tutkimuksen ja koulutuksen koulutuspäälliköksi

Julkaistu 08.12.2021

Kirkkohallituksen koulutuspäällikön virkaan on valittu MuM Ulla Tuovinen. Virka sijoittuu Kirkon tutkimus ja koulutus -erillisyksikköön, joka aloittaa toimintansa 1.1.2022.

Koulutuspäällikkö johtaa ja kehittää kirkon työntekijöiden henkilöstökoulutusta sekä ammatillisen peruskoulutuksen ja henkilöstökoulutuksen koordinointia. Hän toimii yksikön kouluttajien ja asiantuntijoiden lähiesihenkilönä. Koulutuspäällikkö myös osallistuu kirkon koulutukseen liittyvien yhteistyöverkostojen toimintaan ja kehittämiseen sekä koulutuspoliittiseen vaikuttamistoimintaan yhteistyössä Kirkon tutkimuksen ja koulutuksen johtajan kanssa.

”On innostavaa jatkaa osaamisen kehittämistä ja oppimisen mahdollisuuksien tutkimista yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Uudessa tehtävässä on paljon aikaisemmasta, mutta myös mahdollisuus keskittyä enemmän nimenomaan koulutuksen ja oppimisen kysymyksiin. Kiinnostavaa on myös olla mukana uuden yksikön ja sen toimintakulttuurin rakentamisessa”, Ulla Tuovinen kertoo.

Ulla Tuovinen on toiminut musiikin ja jumalanpalveluselämän kouluttajana Kirkon koulutuskeskuksessa vuodesta 2014. Syksystä 2020 alkaen hän on hoitanut koulutuskeskuksen johtajan sijaisuutta. Vuosina 2016–2018 hän toimi Suomen Lähetysseuran palveluksessa kirkollisen työn koordinaattorina ja aluepäällikkönä Hongkongissa. Tuovisella on laajasti kokemusta myös jumalanpalveluselämän ja musiikin kehittämistyöstä asiantuntijana Kirkkohallituksessa sekä kanttorina seurakuntatyössä.

Koulutuspäällikön virkaa haki yhteensä 42 hakijaa.

Lisätiedot: johtaja Veli-Matti Salminen, Kirkon tutkimuskeskus, p. 040 142 4896, veli-matti.salminen@evl.fi

Ulla Tuovisen kuva liitteenä. Kuvaaja: Aarne Ormio