Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispainkokous kokoontuu Kuusamossa 31.8.–1.9.

Julkaistu 26.08.2021

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous järjestetään Oulun hiippakuntaan kuuluvassa Kuusamossa 31.8.–1.9.

Asialistalla on muun muassa piispainkirjeisiin kuuluvan raamattupuheenvuoron tekstin viimeistely. Puheenvuoro hyväksytään lokakuun piispainkokouksessa, mutta julkaiseminen tapahtuu myöhemmin syksyllä.

Käsiteltävinä ovat myös avustukset Kansainvälisten ja ekumeenisten yhteyksien rahastosta sekä lausunto Kirkon tutkimuskeskuksen ja koulutuskeskuksen yhdistämiseen liittyvistä organisaatiomuutoksista ja henkilöjärjestelyistä. Lähetekeskustelussa on kirkolliskokouksen piispainkokoukselle lähettämä aloite rukouselämän vahvistamisesta.

Piispat keskustelevat myös, miten selkeytetään periaatteita, jotka koskevat järjestöjen järjestämiä rippikouluja.  

Toimittajat ja valokuvaajat ovat tervetulleita seuraamaan piispainkokouksen avausta tiistaina 31.8. kello 9 Seurakuntatalon Isoon saliin (Kirkkotie 1, Kuusamo). Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo toimii kokouksen isäntänä ja pitää avauspuheen. Avauksen jälkeinen asioiden käsittely ei ole julkista.  

Media on tervetullut seuraamaan myös viikkomessua Pyhän Ristin kirkolle maanantaina 30.8. kello 18. Ennen messun alkua piispat istuttavat puun kirkkotarhaan arkkipiispa Tapio Luoman ja piispa Keskitalon johdolla (alkaen klo 17.40).  

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
piispainkokouksen pääsihteeri Kari Kopperi, p. 050 594 1317, kari.kopperi@evl.fi 
piispainkokouksen teologinen sihteeri Anna-Kaisa Inkala, p.  050 380 3270, anna-kaisa.inkala@evl.fi 
piispainkokouksen sivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä