Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Juhlitaan yhdessä Kummipäivää 6.6

Julkaistu 31.05.2021

Valtakunnallisena kummipäivänä, ensi sunnuntaina 6.6., juhlistetaan kummiutta ja sen tärkeyttä. Kaikki kummit ja kummilapset haastetaan muistamaan toisiaan ja osallistumaan yhteisiin seikkailuihin tai etätapaamisiin. Kummipäivänä järjestetään runsaasti tekemistä kummeille ja kummilapsille ympäri Suomen.

Vantaalla seikkaillaan mobiilisovelluksen avulla

Vantaan seurakunnat järjestävät liikunnallisen supersankariseikkailun seppo.io-sovelluksenLinkki avautuu uudessa välilehdessä avulla. Sovellukseen on luotu viisi seikkailurataa, joissa kussakin on kymmenen tehtävää. Seikkailurastit on luotu tapahtuman yhteistyökahviloiden läheisyyteen. Mukana on myös rata, joka ei vaadi karttapaikannusta.

Sovellus aukeaa Kummipäivänä 6.6., ja sillä voi seikkailla koko kesän. Sovellukseen pääsee koodeilla, jotka saa Vantaan seurakuntien nettisivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

“Seikkailu luo tiimi- ja yhteistyöhenkeä ja se on huumorimielellä tehty. Seikkailuradoilla voi kummin kanssa harjoitella niin kärrynpyörää, miettiä omia supervoimia kuin rauhoittuakin, Vantaan seurakuntien viestintäsuunnittelija Lotta Numminen kertoo.

Seurakunnissa ympäri Suomen järjestetään Kummipäivän tapahtumia erityisesti ulkoseikkailuina, on saunoja, uinteja, kisoja, retkiä ja piknikejä. Esimerkiksi Lappeenrannassa jaetaan 100 piknik-kassia. Seurakuntien järjestämistä tapahtumista saa lisätietoa heidän verkkosivuiltaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kummipäivänä voi myös seikkailla Turussa, Vantaalla ja Nilsiän Tahkolla päivän yhteistyökumppanin, SuperParkin sisäleikkipuistoissa kaksi yhden hinnalla.

Vinkkejä etätekemiseen kummilapsen kanssa – myös somevaikuttaja Jasmin Muurinen osallistuu Kummipäivään

Moni ei ole korona-aikana voinut tavata kummivanhempaansa tai kummilastaan niin usein kuin olisi halunnut. Onneksi moni tekeminen onnistuu myös etänä, vain luovuus on rajana.

Kummipäivän koordinaattori Jukka Jylhä kertoo omat vinkkinsä:

“Yhteinen metsäseikkailu etänä tai mahdollisuuksien mukaan livenä on kivaa. Mukaan evästä ja uteliaisuutta, ja ohjelmanumerona luontobingo. Yhteinen kokkailuhetki etäyhteyden välityksellä on kivaa sisätekemistä. Voit myös pyytää kummilastasi opettamaan sinulle jonkin uuden taidon tai tempun tai haastaa hänet reaaliaikaiseen lautapeli-iltaan etäyhteyden välityksellä.”

Myös Instagram-vaikuttaja Jasmin Muurinen juhlistaa Kummipäivää ja jakaa omia kokemuksiaan ja koskettavia tarinoitaan kummivanhemmuudesta somessaan.

“Tavoitteeni kummina on olla läsnä ja mukana kummipoikani elämässä. Oli tapa mikä vain: facetime, kummichatin kuulumisviestit tai ihan paikan päällä yhdessä vietetyt hetket – ne kaikki on mulle tärkeitä”, Jasmin kertoo Instagram-päivityksessään.

Osallistu somehaasteeseen ja arvontaan

Kaikki Suomen kummit haastetaan mukaan 31.5.–6.6.2021 jakamaan somessa omia ajatuksiaan siitä, millaista poikkeusaikojen kummius on. Kerro parhaat etävinkkisi ja ajatuksesi kummiudesta Instagramissa tunnisteilla #kummipäivä ja #kumminkaa ja merkitse julkaisuun @lastenjanuortenkeskus. Somehaasteeseen osallistuneiden parhaita ideoita jaetaan Lasten ja nuorten keskuksen Instagram-tilillä ja haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Lisätietoja: Jukka Jylhä, p. 0400 508 241, jukka.jylha@lastenjanuortenkeskus.fi

kummipäivä.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Uutisen liitteenä on kummipäivän logo.