Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Timo Sahi, Leena Huovinen ja Wille Riekkinen palkittiin liikunnan edistämisestä

Julkaistu 09.12.2020

Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan varapuheenjohtaja Timo Sahi on palkittu Liikkuva seurakunta 2020 -erikoispalkinnolla.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Sahi on toiminut neuvottelukunnan syntymisen alullepanijana. Hän on toiminut aktiivisena varapuheenjohtajana sekä edesauttanut neuvottelukunnan tavoitteiden toteutumista kiitettävällä tavalla. Hän on ollut tekemässä esimerkiksi Kirkon 10 teesiä liikunnasta ja urheilusta.

Erikoispalkinto on jaettu tätä ennen kerran Oulun piispa Samuel Salmelle. Salmi on edistänyt liikuntaa erityisesti aloittamalla Piispansauvakävelyt.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämänä ansioristit liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä saivat emerituspiispa Wille Riekkinen ja kisapappi Leena Huovinen.

Riekkinen oli Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan ensimmäinen puheenjohtaja vuosina 2008−2012. Hän on toiminut aktiivisesti NMKY-liikkeessä, niin kansainvälisesti kuin kansallisesti. Hänen piispantarkastuksissaan oli aina liikuntaa mukana.

Leena Huovinen on toiminut kisapappina vuodesta 2004. Hän on urheilijoiden arvostama luottotyöntekijä. Hän on jäsen Urheilugaalan palkintoraadissa sekä Veikkauksen eettisessä neuvostossa.

Lisätiedot:
Mikko Mäkelä, Kirkkohallituksen asiantuntija, mikko.makela@evl.fi, p. 050 439 196