Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkolliskokous 3.–6.11. – istunnot videostriimataan

Julkaistu 29.10.2020

Kirkolliskokous kokoontuu tiistaista perjantaihin 3.–6.11. Turun kristillisellä opistolla.

Edelleen jatkuvan koronatilanteen vuoksi istuntoviikolle saapuvat vain kirkolliskokousedustajat, läsnäolo- ja puheoikeutetut sekä ne työntekijät, joiden työ edellyttää läsnäoloa paikan päällä.

Toimittajat ja muu yleisö voivat seurata istuntosalin keskustelua ja kokouksen muita tapahtumia verkon välityksellä kirkolliskokoussivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkon viestintä välittää tarvittaessa haastattelupyyntöjä edustajille.

Työviikon aiheita

Avajaismessua Maarian kirkosta voi seurata suorana videostriimin välityksellä tiistaina 3.11. kello 8.30 alkaen. Messussa saarnaa Kuopion piispa Jari Jolkkonen.

Arkkipiispa Tapio Luoma avaa istuntoviikon tiistaina kello 10.00.

Istuntoviikon aikana kirkolliskokous käsittelee muun muassa Kirkon keskusrahaston ja Kirkon eläkerahaston talousarviot vuodelle 2021 ja toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille 2021–2023.

Asialistalla ovat myös kirkkolain muuttaminen toimielinten sähköisten kokousten mahdollistamiseksi, avustus kirkollisille järjestöille koronaviruspandemian vuoksi, uusi kirkkolaki ja erityislait sekä kirkkojärjestyksen uudistaminen ja kirkon nelivuotiskertomus.

Tiede- ja opetusministeri Annika Saarikko lähettää kirkolliskokoukselle videotervehdyksensä keskiviikkona 4.11.

Seuraa kokousviikkoa verkosta

Kirkolliskokousviikkoa voi seurata verkko-osoitteessa https://evl.fi/kirkolliskokousLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkolliskokouksen asiakirjat (työsuunnitelma ja vireillä olevat asiat) ja muu informaatio löytyvät niin ikään https://evl.fi/kirkolliskokousLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkolliskokousedustajien esittelyt löytyvät ehdokasgalleriasta. https://ehdokasgalleria.evl.fi/fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuvia kirkolliskokouksesta: Kirkon kuvapankki https://kuvapankki.evl.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet.

Tilaa kirkolliskokouksen uutiskirje

Kirkolliskokouksen kanslia toimittaa kaksikielisen uutiskirjeen kirkolliskokouksen työskentelystä. Uutiskirje lähetetään neljä kertaa vuodessa, ja se on suunnattu kaikille kirkolliskokousasioista kiinnostuneille. Ennen kirkolliskokousviikkoa uutiskirjeessä kerrotaan käsiteltäväksi tulevista asioista ja kirkolliskokousviikon jälkeen informoidaan tehdyistä päätöksistä.

Uutiskirjeen tilausLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Kirkolliskokouksen viestintä:
Tuulikki Terhemaa, vs. viestintäpäällikkö, p. 050 372 1239
Tuija Helenelund, viestintäasiantuntija, p. 050 529 8503
Åsa Holmvik, sakkunnig inom kommunikation, tfn 040 581 1815