Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Uusi julkaisu innostaa ekumeeniseen lähetysajatteluun

Julkaistu 02.09.2020

Näkökulmia ekumeeniseen missiologiaan -kirjan kansi

Kirkon tutkimuskeskus ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto julkaisevat 15.9.2020 Mari-Anna Auvisen ja Jyri Komulaisen toimittaman kirjan Näkökulmia ekumeeniseen missiologiaan (Kirkon Tutkimuskeskuksen julkaisuja 133). Kirjan artikkelit johdattelevat lukijaa siihen, miten kirkot ja ekumeeninen liike ymmärtävät kristillisen lähetystyön muuttuvassa ajassa.

Ekumeenisella missiologialla tarkoitetaan Kirkkojen maailmanneuvoston ja sen yhteistyökumppaneiden piirissä tuotettua lähetysajattelua, joka tähtää muutokseen. Ekumeeninen missiologia tutkii kirkkojen radikaalia sanomaa Jeesuksesta Vapauttajana ja vahvistaa kristittyjen yhteistä ääntä globaalissa kamppailussa ihmisarvon puolesta. Lähtökohtana on Jumalan rakkaus luomakuntaansa sekä erilaiset kulttuuriset ja sosiaaliset kontekstit, joissa kristillinen usko toimii ja vaikuttaa.

Näkökulmia ekumeeniseen missiologiaan innostaa uusiin avauksiin lähetystä koskevassa ajattelussa. Kirja pyrkii syventämään kirkkojen yhteisen lähetysajattelun tuntemusta Suomessa ja siihen liittyvää kontekstuaalisen teologian ja uskontojen välisen vuoropuhelun merkitystä. Artikkelien kirjoittajat ovat tutkijoita ja eri kirkkokuntien edustajia.

Julkaisutilaisuus pidetään 15.9.2020 klo 17 webinaarina, jonka avaa arkkipiispa Tapio Luoma. Mukana ovat toimittajien lisäksi artikkelinkirjoittajat. Professori Stephen Bevans puhuu aiheesta Celebrating Ecumenical MissiologyWebinaariin voi ilmoittautua 11.9. mennessä tästä linkistä. Osallistuminen on maksutonta.

Kirjan voi tilata Kirkon tutkimuskeskuksen verkkokaupastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Julkaisu on saatavilla sähköisessä muodossa Kirkon julkaisut -palvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätiedot:

TT Mari-Anna Auvinen, Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri, p. 040 134 1977, sähköposti: mari-anna.auvinen@ekumenia.fi

Dos. Jyri Komulainen, Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija, p. 040 142 5189, sähköposti: jyri.komulainen@helsinki.fi

Suomen Ekumeenisen neuvoston verkkosivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkon tutkimuskeskuksen verkkosivut