Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Seurakunta on koolla tänään alkavalla Roihu-suurleirillä

Julkaistu 20.07.2016

Leiriläisten jaksamisesta huolehtivia nuorisotyöntekijöitä, hiljaisuuden retriittejä, yhteinen iltahartaus ja uskontokasvatusta leiriläisten ohjelmalaaksoissa – kirkko tukee monin tavoin nuoria tänään alkavalla Roihu 2016 Finnjamboree -leirillä Evolla.

”Seurakunnat ovat tehneet partiotyötä jo yli sadan vuoden ajan. Kirkolle on tärkeää tukea lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia siellä, missä he ovat”, taustoittaa kirkon partiotyön asiantuntija Katri Vappula kirkon mukanaoloa leirillä.

”Vapaaehtoisten nuorten aikuisten organisoimalla ja toteuttamalla suurleirillä tarvitaan lisäkäsiä ja aikuisten tukevia olkapäitä. On hienoa saada olla kirkkona mukana mahdollistamassa ikimuistoista leirikokemusta nuorille”, Vappula iloitsee.

Mukaan 17 000 osallistujan leirille on rekrytoitu yli 40 seppoa eli seurakunnan partiotyöntekijää. Jokaisessa Roihun alaleirissä työskentelevät kyläsepot tukevat leiriläisten ja vapaaehtoisten ohjaajien jaksamista sekä avustavat leirin hartauselämän järjestämisessä.

Leirihulinasta pääsee rauhoittumaan myös yhden vuorokauden mittaisiin hiljaisuuden retriitteihin. Vaikka tarkoitus on rauhoittua, järjestetään 15–17-vuotiaille suunnatuissa toiminnallisissa retriiteissä myös hiljentymistä tukevaa ohjelmaa – kaikessa hiljaisuudessa tietysti!

”Nuorten kiinnostus retriittiä kohtaan yllätti suunnittelijat, sillä kaikki kolme järjestämäämme retriittiä täyttyivät nopeasti. Nuorillakin on tarve rauhoittumiseen ja hiljentymiseen”, sanoo Roihu-leirin retriittejä järjestävä Sirpa Syrjä.

Nyt ensi kertaa järjestettäviä retriittejä aiotaan kokeilla tulevaisuudessa myös seurakuntien omilla leireillä.

Leiritunnelmaan pääsee television ja verkon välityksellä

Lauantaina 23.7. leirillä järjestetään vapaaehtoisten toteuttama ekumeeninen iltahartaus, joka televisioidaan ja esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaina 25.9. Noin 14 000 osallistujaa kokoavan yhteiskristillisen hartauden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa ryhmä nuoria vapaaehtoisia partiolaisia.

”Sekä kirkossa että partiossa uskotaan siihen, että jokainen ihminen on arvokas. Kirkon ja partiolaisten arvoihin kuuluvat toisten palveleminen, luonnon kunnioittaminen ja yhteisen vastuun kantaminen yhteiskunnassa. Nämä teemat näkyvät vahvasti esimerkiksi leirillä järjestettävässä yhteisessä hartausohjelmassa”, kertoo leirin hengellisestä ohjelmasta vastaava Salla Korteniemi.

Leiri näkyy myös sosiaalisessa mediassa #Roihu2016 sekä #MäOonLiekeissä.

Roihu järjestetään Evolla 20.–28.7. Suomen Partiolaisten järjestämään tapahtumaan osallistuu 17 000 nuorta. Leirin yhteydessä lauantaina 23.7. järjestetään klo 14.30 alkaen Partiolaisten ja Kirkkohallituksen yhteinen seminaari Kasvua vapaaehtoisten voimin. Seminaarin jälkeen vieraat voivat osallistua televisioitavaan iltahartauteen.

 

Lisätiedot:

roihu2016.fi
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Median akkreditointi
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Kasvua vapaaehtoisten voimin -seminaarin ohjelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Katri Vappula, Kirkkohallitus, katri.vappula@evl.fi, puh. 050 5298 061
Sirpa Syrjä, Kirkkohallitus (Hiljaisuuden retriitit), sirpa.syrja@evl.fi, puh. 050 4132 867
Salla Korteniemi (23.7. järjestettävä iltahartaus), salla.korteniemi@roihu2016.fi, puh. 044 5440 446