Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Jumalanpalveluksiin pääsee taas kesäkuun alusta

Julkaistu 02.06.2020

Kesäkuun alusta lähtien seurakuntalaiset ovat voineet jälleen saapua kirkkoon jumalanpalveluksiin. Laulamisen vaikutukset koronaviruksen leviämiseen ovat puhuttaneet julkisuudessa. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat antaneet ohjeita laulamisesta jumalanpalveluksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa. Kaikissa kirkollisissa tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisohjeita ja turvavälejä.

Jumalanpalveluksiin pääsee taas, mutta jos on vähänkään oireinen, tulee jäädä kotiin. Seurakunnat striimaavat jumalanpalveluksia edelleen verkkoon, joten niitä voi seurata myös kotisohvalta käsin.

Jumalanpalveluksiin ja muihin kirkollisiin tilaisuuksiin saa osallistua yli 50 henkeä, mutta turvavälit huomioidaanEnimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä, mutta pienissä kirkkotiloissa osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan, jotta turvavälit saadaan pidettyä. Myös ehtoollisen vietto on mahdollista.

Laulaminen kirkon tilaisuuksissa

Musiikilla on tärkeä merkitys seurakuntien jumalanpalveluselämässä ja kirkollisissa toimituksissa. Koronapandemian aikana on kuitenkin huolehdittava, että laulaminen omahdollisimman turvallista.

Virsien laulamisesta ei tarvitse luopua kokonaan, mutta piispat suosittelevat, että laulettavien virsien kestoa ja lukumäärää on hyvä harkita. Kuorolaulua sisätiloissa tulee välttää toistaiseksi.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, p. 040 688 1421