Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Yö kirkossa -tempaus järjestetään jälleen syksyllä

Julkaistu 21.04.2020

Suosiota saanut Yö kirkossa -tempaus järjestetään jälleen syksyllä, tällä kertaa lasten oikeuksien päivän jälkeisenä viikonloppuna 20.−22.11. Yhteinen materiaali tulee tuttuun tapaan evl.fi/plus-sivuille syyskauden alussa. Materiaali on suunniteltu erityisesti 10–14-vuotiaille järjestettäviä tapahtumia silmällä pitäen.

Viime vuonna noin sata seurakuntaa osallistui tempaukseen, joka monissa seurakunnissa järjestettiin valvomisen sunnuntain vastaisena yönä marraskuussa.

”Ensimmäinen Yö kirkossa -tapahtuma onnistui hienosti. Kirkko on rakennuksena jo itsessään tosi inspiroiva ja siinä riittää paljon tutkittavaa. Mikä sen hienompaa kuin innostaa lapsia näkemään ja kokemaan se mukavana ja turvallisena paikkana ja kohdata siellä yhdessä Taivaan Isä. Myös muutamat aikuiset toivoivat itselleen yötä kirkossa. Tapahtuma menee siis ehdottomasti jatkoon”, Lempäälän seurakunnan nuoristyönohjaaja Heli Orre kertoo.

Osallistujilta saatu palaute on kannustavaa

Seurakunnille lähti palautekysely, johon vastauksia tuli 64 seurakunnasta. Lähes kaikki vastanneet, 99 prosenttia, olivat sitä mieltä, että tapahtuma kannattaa järjestää uudelleen. Vastaajista noin 94 prosenttia piti omassa seurakunnassa järjestettyä tapahtumaa onnistuneena tai erittäin onnistuneena. Eniten järjestettiin noin kymmenenvuotiaille suunnattuja tapahtumia.

”Tapahtuma oli mukava ja kodikas, lapset viihtyivät ja toivoivat uutta tapahtumaa. Minulle työntekijänä oli tärkeää, että lapset saivat ottaa kirkon haltuunsa monin eri tavoin. Kirkossa olemiseen on monia muotoja ja toki tilan arvo pitää muistaa, mutta se ei silti tarkoita, että kaiken kirkossa tapahtuvan pitäisi olla vakavaa”, eräässä vastauksessa todettiin.

”Tapahtuman järjestäminen ei vaadi paljon rahallisia investointeja. Lisäksi yksi yö riittää, mikä on helppo järjestää. Niin kauan kuin kysyntää on, kannattaa tapahtumaa järjestää vuosittain”, kerrottiin toisessa palautteessa.

Tempausta ovat järjestämässä tänäkin vuonna Kirkkohallituksen kasvatus ja perheasian yksikkö sekä Nuori Kirkko.

Lisätiedot:
Kirkon kasvatus ja perheasiat: Johtava asiantuntija Katri Vappula p. 050 529 8061, katri.vappula@evl.fi
Ilmoita seurakuntasi mukaan ja kartalle sekä löydä materiaali evl.fi/plus-sivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä