Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon ja somevaikuttajien yhteistyössä nostetaan esiin kummitarinoita

Julkaistu 11.03.2020

Maaliskuun aikana kirkko aloittaa yhteistyön viiden sosiaalisen median vaikuttajan kanssa. He kertovat muistoja kummeistaan ja jakavat kokemuksiaan sekä vinkkejään kummina olemisesta.

Kirkko haluaa tukea kummien ja kummilasten välistä yhteyttä ja tuoda uusia näkökulmia kummin tehtävään myös vertaistarinoiden kautta.

Kevään aikana Jasminsofi, Arttu Lindeman, Mutsimedia, Ville Mäkipelto sekä Sita Salminen toimittavat omia kummitarinoitaan sosiaalisen median kanavillaan (YouTube ja Instagram).

• Jasminsofi (@jasminsofi) on 25-vuotias vaikuttaja Turusta, joka on juuri saanut ensimmäisen kummilapsensa.

• Lahtelainen rap-artisti ja tubettaja Arttu Lindeman (@arttulindeman) jakaa lämpimiä muistoja omista kummeistaan. Lisäksi joku Artun seuraajista pääsee viettämään kummiteemaista päivää Artun kanssa.

• Mutsimedia www.mutsimedia.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä (@mutsimedia) julkaisee ajankohtaista sisältöä muun muassa perhe-elämästä ja vanhemmuudesta. Luvassa on esim. tarina, miten kummius sai käymään rippikoulun aikuisiällä.

• Ville Mäkipelto (@viljamitz) on tubettava teologian tohtori. Hän lupaa muun muassa listata 10 tunnetuinta kummia ja kertoa, miten he ovat tehtävää toteuttaneet.

• Sita Salminen (@sitasalminen) on Helsingissä asuva vaikuttaja, joka on kahden lapsen kummitäti.

Valtakunnallinen kummipäivä 31.5.

Kummin tehtävä koetaan positiivisena ja tärkeänä. Kummisuhde muotoutuu jokaisen kummin ja kummilapsen välillä juuri omannäköisekseen ja voi vaihdella eri elämäntilanteissa. On monta tapaa olla hyvä kummi. Ideoita tapaamiseen ja yhteiseen tekemiseen on tarjolla valtakunnallisena Kummipäivänä, jota vietetään 31.5.2020.

Lisätietoja yhteistyöstä ja vaikuttajien haastattelupyynnöt:

Henna Ahlfors, p. 050 326 9012, henna.ahlfors@evl.fi

Lisätietoja Kummipäivästä:

Jari Pulkkinen, p. 040 6881467, jari.pulkkinen@evl.fi

Kummipäivä

#kumminkaaLinkki avautuu uudessa välilehdessä