Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Tuenilmaus Turun synagogalle kutsui työskentelemään rauhan lisäämiseksi

Julkaistu 30.01.2020

Arkkipiispa Tapio Luoma ja Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala osallistuivat Turussa torstai-iltana järjestettyyn tuenilmaukseen Turun synagogalle. Arkkipiispa toi Suomen Ekumeenisen Neuvoston puheenjohtajana tilaisuuteen myös SENin rauhantervehdyksen. Viestissään SEN kutsui kaikkia työskentelemään rauhan ja ystävällisyyden voimistumisen hyväksi Suomessa.

”Kristittyinä uskomme vakaasti yhteistyöhön rauhan vahvistamiseksi. Haastamme kaikkia yhteiseen rintamaan, jossa jokaisen ihmisen ja jokaisen ihmisryhmän jakamaton ihmisarvo tunnistetaan ja sen puolesta sekä puhutaan että työskennellään. Kirkkojen sanoma lähimmäisyydestä on äärimmäisen tärkeä ja ajankohtainen. Yhdessä eri tavoin uskovien kanssa voitamme pelon ja vihamielisyyden!”, SENin tuenilmauksessa sanotaan. Lue koko kannanotto SENin sivuilta.

Turun synagoga töhrittiin punaisin maaliläiskin Vainojen uhrien muistopäivänä maanantaina. Eri kirkko- ja uskontokunnista sekä ihmisoikeusjärjestöistä nousi tarve tukea yhteisöä ja osoittaa solidaarisuutta. Myös katolisen kirkon seiniä Turussa sotkettiin samoihin aikoihin.

Tuenilmauksen järjestivät Turun seudun ekumeeninen piiri, Turun arkkihiippakunta, Turun tuomiokirkkoseurakunta ja We see you -kampanja. Tilaisuudessa kukitettiin Turun synagogan aita.

Lisätietoja tilaisuudesta: kappalainen Miika Ahola, Turun tuomiokirkkoseurakunta p. 040 3417 591

Lisätietoja SENin tuenilmaisusta: pääsihteeri Mari-Anna Auvinen, p. 040 134 1977

Arkkipiispan mediakontaktit: teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti, p. 040 142 5299