Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon kulttuuripalkinto Pekka Kivekkäälle ja Annukka Laineelle

Julkaistu 28.01.2020

Arkkipiispa Tapio Luoma jakoi Kirkon kulttuuripalkinnon 2019 runoilija Pekka Kivekkäälle ja kuvataiteilija Annukka Laineelle tiistaina 28.1. Helsingissä.

Pekka Kivekäs (s.1937) on vuosikymmenten ajan perehtynyt virsiin ja virsirunouteen. Hänen virsiään ja käännöksiään on löydettävissä kaikista viime vuosikymmenten suomalaisista virsikirjoista. Hän on toiminut aktiivisesti latinankielisten hymnien kääntämisessä suomeksi sekä edistänyt keskiaikaista lauluperinnettä esimerkiksi Corvus Laurencij -kuorossa.

Pekka Kivekäs on tuonut virsikirjaan ainutlaatuisella tavalla kristittyjen kutsumuksen heikossa asemassa olevien lähimmäisten näkemisen ja asianmukaisen kohtaamisen. Kivekäs on toiminut pappina, opettajana ja opinto-ohjaajana, mutta myös vuosikymmeniä vapaaehtoisena alkoholistien kuntoutumis- ja auttamistyössä.

Annukka Laine (s.1955) on sakraalimaalausten tekijä ja omistanut taiteellisen elämäntyönsä kristillisen elämänkatsomuksen ja sen perusteiden esille tuomiseen. Viimeiset vuosikymmenet Laine on keskittynyt pääasiallisesti kirkkotaiteeseen ja maalannut muun muassa kirkkojen alttarimaalauksia. Laine on tehnyt myös seurakuntavierailuja, joissa hän on valottanut kirkkovuotta ja pelastushistoriaa kirkkotaiteen historian kuvien kautta.

Kirkkohallitus myöntää vuosittain Kirkon kulttuuripalkinnon kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä esittävästä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on jaettu vuodesta 1992 lähtien.

Media on tervetullut palkinnonjakotilaisuuteen tiistaina 28.1. klo 16.00 Kirkon talon Mikael-saliin (Eteläranta 8, Helsinki).

Lisätiedot: johtaja Kari Latvus, kari.latvus@evl.fi, p. 040 642 9274

Valokuvia palkinnon saajista tiistai-iltana: Kirkon kuvapankki/Aarne OrmioLinkki avautuu uudessa välilehdessä