Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkkohallitus jatkaa Kirkon mediasäätiön tukemista

Julkaistu 28.01.2020

Kirkkohallituksen täysistunto päätti kokouksessaan 28.1.2020, että se jatkaa Kirkon mediasäätiön tukemista vuosittain 40 000 eurolla toimintakaudella 2020–2022.

Kirkon mediasäätiö on 24 seurakunnan ja seurakuntayhtymän sekä kirkkohallituksen vuonna 2005 perustama säätiö. Säätiö tukee ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Mediasäätiön hallintoneuvostoon nimitettiin kirkkohallituksen edustajaksi kansliapäällikkö Pekka Huokuna ja varajäseneksi vt. kirkkoneuvos Petri Määttä.

Kirkon mediasäätiön hallituksen erovuorossa olevat jäsenet nimitettiin jatkamaan tehtävässään. Varsinaisiksi jäseniksi nimitettiin taiteellinen johtaja Kirsi Tykkyläinen, kehittämistyön asiantuntija Eva Wäljas ja viestintäpäällikkö Markku Jalava sekä heidän varajäsenikseen toimittaja Elina Vitkala, viestintä- ja imagopäällikkö Mikko Hieta sekä viestintäpäällikkö Paula Heino.

Kirkon mediasäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Muita nimityksiä

Kirkon laintarkastustoimikunnan jäseniksi 28.1.2020–31.12.2022 valittiin lakimiesasessori, VT Matti Mäkinen, hallintoneuvos, OTT Eija Siitari ja oikeussihteeri, VT Camilla Servo.

Kirkon ruotsinkielisen työn neuvottelukunnan puheenjohtajaksi nimettiin piispa Bo-Göran Åstrand jäljellä olevaksi toimikaudeksi 31.12.2020 saakka.

Verotulojen täydennyksiä seurakunnille

Kirkkohallitus myönsi Kirkon keskusrahastosta verotulojen täydennystä seurakunnalle tai seurakuntayhtymälle yhteensä 1 075 266 euroa. Verotulojen täydennystä myönnettiin esitetyille seurakunnille ja seurakuntayhtymille Turun arkkihiippakuntaan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion ja Lapuan hiippakuntiin.

Kirkkohallitus myöntää kirkon keskusrahastosta verotulojen täydennystä seurakunnalle tai seurakuntayhtymälle, kun tämän laskennallinen kirkollisvero läsnä olevaa jäsentä kohden alittaa kunnan asukastiheyden ja seurakunnan tai seurakuntayhtymän jäsenmäärän mukaan määräytyvän tasoitusrajan.

Kirkon virkaan vaadittavat tutkinnot

Kirkkohallitus antoi määräykset diakonian, nuorisotyönohjaajan, lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaajan, perheneuvojan ja perheasiain neuvottelukeskuksen johtajan, varhaiskasvatuksen ohjaajan sekä kanttorin virkaan vaadittaviin tutkintoihin. Täysistunto hyväksyi edellä mainitut tutkintovaatimukset sisällöllisesti jo joulukuussa 2019, ja päätti silloin pyytää määräyksistä lausunnot laintarkastustoimikunnalta. Lausunnot on huomioitu tänään annetuissa määräyksissä. Määräykset tulevat voimaan, kun eduskunta hyväksyy kirkolliskokouksen 16.5.2018 hyväksymän kirkkolain. 

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja päivitetään 31.1.mennessä Domus-julkaisuunLinkki avautuu uudessa välilehdessä.