Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Matkamessut: Seurakunta tarjoaa matkailijalle vaihtoehtoja maailmalla

Julkaistu 08.01.2020

Ensi viikon matkamessuilla 17.-19.1. Kirkon turistityö tarjoaa kirkkokahvia ja tutustuttaa yleisöä kirkon palveluihin maailmalla. Kirkon osaston löytää Helsingin messukeskuksesta paikalta 6 p 71.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko toimii kaikkiaan noin 40 maassa tukena suomalaisille matkailijoille tai pysyvämmin ulkomailla oleskeleville. Suomalaiset turistipapit ja -kanttorit työskentelevät kohteissa pääsääntöisesti lokakuusta pääsiäiseen asti.

Monet hakevat ulkomailla ollessaan seurakunnalta hengellistä sisältöä, suomalaista yhteenkuuluvuutta ja keskusteluseuraa. Jumalanpalvelukset ja musiikkitilaisuudet ovat suosittuja suomalaisille matkaajille. Yli 100 suomalaisparia avioituu vuoden aikana ulkomailla turistikohteissa. Ulkosuomalaisseurakunta auttaa myös kriisitilanteissa. Oma äidinkieli on tärkeä osa tukiverkkoa maailmalla.

Tunnetuimmat kohteet ovat Espanja ja Kanariansaaret, mutta matkailijoita palvellaan myös muun muassa Kreikassa ja Thaimaassakin. Lisäksi matkapapit käyvät joulun aikaan pitämässä jouluhartauksia ja suosittuja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia eri puolella maailmaa.

Lisätietoja:
Bror Träskbacka, p. 040 706 2606, bror.traskbacka@evl.fi
Kirkon ulkosuomalaistyö
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkon ulkosuomalaistyö Facebookissa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
#kirkonulkosuomalaistyö #kirkkomaailmalla