Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon mediasäätiöltä ohjelmatukea erityisryhmistä kertoville ohjelmille

Julkaistu 11.12.2019

Kirkon mediasäätiön syksyn tuotantotukea saaneista ohjelmista useat käsittelevät yhteiskunnan erityisryhmien elämää.

Kaikki tarvitsevat rakkautta. Jaakko ja Sirpa eivät ole koskaan tavanneet kasvokkain, mutta puhuvat puhelimessa päivittäin. Kun Jaakko kuulee Sirpan terveyteen liittyviä kohtalokkaita uutisia, päättää hän lähteä tapaamaan Sirpaa toiseen kaupunkiin. Teemu Nikin käsikirjoittama elokuva Sokea, joka ei halunnut nähdä Titanicia kertoo sokean, pyörätuoliin sidotun Jaakon ja rollaattorilla liikkuvan Sirpan rakkaudesta. Elokuva sai Kirkon mediasäätiöltä 5 000 euroa ennakkovalmistelutukea.

Dokumenttielokuva Pienin ja suurin vedoin kertoo äideistä ja tyttäristä, unelmista, rakkaudesta ja rohkeudesta. Elokuvan päähenkilöt, kehitysvammaiset suomalainen Emma-Kaisa ja japanilainen Shoko, ovat itsenäistymisen ja oman elämän rakentamisen alkutaipaleella olevia naistaitelijoita, joiden tarinoita ja kulttuurisia eroja seurataan rinnakkain. Ville Asikaisen dokumentti Pienin ja suurin vedoin sai käsikirjoitustukea 2 000 euroa.

Komediallinen lastensarja Erityiset kertoo kuvitteellisen kaupungin alakoulun 6-luokkalaisille erityislapsille suunnatusta pienluokasta. Nämä kuusi lasta tunnetaan muilla luokilla häirikköinä ja kiusattuina, mutta täällä joukkiosta muodostuu osiaan suurempi kokonaisuus, jossa ketään ei jätetä yksin. Aito Media Oy:n tuottamalle lastensarjalle myönnettiin 4 000 euroa.

Kun pieni poika tuntee itsensä yksinäiseksi, hän alkaa jutella autojen kanssa. Yksinhuoltajaäidin 5-vuotiaan pojan yksinäisyyteen paneutuva, Moilo Ab:n tuottama lastensarja Pojken som kunde tala med bilar sai Kirkon mediasäätiöltä 10 000 euroa.

Yhdeksän lapsen romaniperhe eli kaksikymmentä vuotta villin luonnon keskellä Romanian Bukarestin Delta-alueella, kunnes heidät ajettiin paratiisistaan ja pakotettiin sopeutumaan urbaaniin suurkaupunkielämään. Dokumentti seuraa Enachen perheen dramaattista elämänmuutosta kolmen vuoden ajan. Tv-dokumentti Acasa – kadotettujen paratiisi sai 10 000 euron tuotantotuen.

Syksyn tuenjaossa tukea myönnettiin 15 ohjelmahankkeelle yhteensä 71 000 euroa.

Kirkon mediasäätiön syksyn kaikki tuotantotuet: www.kirkonmediasaatio.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki, p. 050 512 4772

Kirkon mediasäätiö on 24 seurakunnan ja seurakuntayhtymän sekä Kirkkohallituksen vuonna 2005 perustama säätiö, joka tukee ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä sähköisten hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa. Säätiö jakaa tukea kaksi kertaa vuodessa.