Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Yö kirkossa -tempaus vie kouluikäiset yöksi kirkkoihin ympäri Suomea marraskuussa

Julkaistu 30.10.2019

Valvomisen sunnuntain vastaisena yönä 16.−17.11. lapset valtaavat kirkot eri puolilla Suomea. Ensimmäistä kertaa valtakunnallisena järjestettävä Yö kirkossa -tempaus on suunnattu kouluikäisille.

Yö kirkossa -tempaus on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ”100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa” -juhlavuoden valtakunnallista ohjelmaa. Tempauksen ajankohta saattaa vaihdella seurakunnittain.

Haastetempauksen laittoivat liikkeelle Kallion ja Paavalin seurakunnat ja siihen on lähtenyt mukaan yli 60 seurakuntaa eri puolilta Suomea.

”Tämä on meille jotain ihan uutta. Erityisesti partiolaiset ovat kysyneet monesti, että eikö pääsisi kirkkoon yöksi. No nyt pääsee!”, kuvaa Saija Lohikoski Lopen seurakunnan intoa liittyä mukaan tempaukseen.

Jyväskylän Korpilahden seurakunnan pappi Miina Karasti näkee tapahtuman myös madaltavan kirkon kynnystä: ”Kiva, että kirkko tilana tulee lapsille ja nuorille tutuksi, kun siellä saa yöpyä. Siten siitä voi tulla entistä tutumpi ja rakkaampi.”

Yökyläilyjen ohjelma vaihtelee seurakunnittain, mutta jokaisessa kirkkoyössä seikkaillaan ja tutustutaan kirkkoon ja sen lähiympäristöön.

Seurakuntien Yö kirkossa -tapahtumia löytyy lisää karttasovelluksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Yö kirkossa -tapahtumaa voi viettää myös FisucraftissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lisätiedot:
Yö kirkossa -tapahtumatLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
Kirkon kasvatus ja perheasiat: Johtava asiantuntija Katri Vappula p. 050 529 8061 katri.vappula@evl.fi
Haastattelupyynnöt:
Kallion seurakunta: lastenohjaaja Tytti Friberg, p. 050 380 3252