Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon kampanja kysyy: Miten sinä voisit jakaa #valoa?

Julkaistu 18.10.2019

Alkavana viikonloppuna käynnistyvä Jaa #valoa -kampanja muistuttaa, että aina löytyy joku, joka kuuntelee ja auttaa, kun omat voimat eivät tahdo riittää. Apua voi saada esimerkiksi Kirkon keskusteluavusta.

Vuonna 2017 ensi kerran toteutettu kampanja on suunnattu erityisesti 18-25-vuotiaille nuorille aikuisille, mutta kaikkia kannustetaan mukaan tarttumaan valon jakamiseen niin livenä kuin somessa. Kampanja alkaa 19.10. ja jatkuu yli pyhäinpäivän 3.11. asti.

Kampanja näkyy erityisesti Instagramissa tunnisteella #valoa.

POKS-podcast mukana valon jakamisessa

 ”Vaikka ollaan sitä mieltä, että on tosi tärkeätä puhua läheisille omista ajatuksista, niin joskus se on jopa helpompaa anonyyminä kertoa jollekin ihan tuntemattomalle henkilölle, ja tämä palvelu auttaa siinä”, sanoo Veronica Verho, joka pitää suosittua POKS-podcastia yhdessä Sita Salmisen kanssa.

”Kampanjan ydinviestinä on välittäminen, ja se että arjen vaikeuksien ja toivottomuuden keskellä voit saada keskusteluapua ja nähdä #valoa tunnelin päässä.”

Salminen kertoo perusteista lähetä mukaan kampanjaan: ”Tämä vaikuttaa matalan kynnyksen jutulta. Jos ei halua ylimääräistä säätöä, että vaikka pitäisi odottaa jotain päivää, milloin pääsee puhumaan, niin tänne chattiin tai puhelimeen voi ottaa yhteyttä.”

”Anonyymissä palvelussa ei tarvitse pelätä että joku voisi tietää tai tunnistaa kuka olet. Voit vaan puhua niistä asioista jotka on sulle sillä hetkellä tärkeitä tai vaivaa sun mieltä”, Verho sanoo.

”Jos puhut läheisille, saatat miettiä miten läheinen jaksaa kuunnella, miten hän reagoi tai muuttaako tämä jotakin, tässä ei tarvitse miettiä mitään tuollaista, ne ihmiset on siellä sua varten kuuntelemassa”, Salminen lisää.

Podcastin kampanjayhteistyöjakso julkaistaan 25.10.2019

Jaa #valoa Kirkon keskusteluavun päivystäjänä

Kampanjassa haetaan myös uusia vapaaehtoisia Kirkon keskusteluavun päivystäjiksi.

Kirkon keskusteluavun sekä suomen- että ruotsinkielinen chat on avoinna laajennetuilla aukioloajoilla #valoa-kampanjaviikoilla. Suomenkielinen chat päivystää ma─pe klo 12─20 ja la─su klo 16─20, ruotsinkielinen ma─pe klo 16─21.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lisäksi kampanjassa ovat mukana Nuori kirkko ja Palveluoperaatio Saapas, Suomen Pipliaseura, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura sekä Kirkkopalvelut.

Lisätietoja:
Viestintäasiantuntija Tia Vähäsarja, tia.vahasarja@evl.fi, p. 040 688 1532
Asiantuntija Henna Ahlfors, henna.ahlfors@evl.fi, p. 050 326 9012
Asiantuntija Kimmo Nieminen, Kirkon keskusteluapu, kimmo.nieminen@evl.fi, p. 040 688 1593

Kirkon keskusteluapuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

jaavaloa.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagram: @jaavaloaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, YouTube: ValoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä