Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispa Bo-Göran Åstrand: ”Tarvitaan arkienkeleitä, jotka sanoin ja teoin muistuttavat meitä lähimmäisistämme globaalissa maailmassa”

Julkaistu 29.09.2019

Piispa Bo-Göran Åstrand vihitään virkaansa sunnuntaina 29.9. Porvoon tuomiokirkossa. Sunnuntaina vietetään Mikkelinpäivää, joka on enkelien ja lasten juhlapyhä. Vihkimysmessun saarnassa piispa Åstrand puhui mm. arkienkeleiden merkityksestä. Saarnaan osallistui myös koululainen Mahira Paukku.

”Kertomus enkeli Mikaelista kirjoitettiin kauan sitten. Meidän ei kuitenkaan ole vaikea kuvitella vastaavaa taistelua omana aikanamme. Jatkuuhan taistelu hyvän ja pahan välillä vielä tänäänkin. Sen tähden tarvitsemme heitä, jotka haluavat asettua hyvän puolelle, Jumalan puolelle”, sanoo Åstrand saarnassaan.

”Yhteiskunnassa, jossa sekä nuoret että vanhat kokevat itsensä hylätyiksi, masentuneiksi ja olevansa avun ulkopuolella, tarvitaan heitä, jotka asettuvat hyvän puolelle vaikuttamaan solidaarisuutta sanoin ja teoin. Tarvitaan arkienkeleitä, jotka menevät sinne, missä hätä on suurin ja pysähtyvät tarvitsevan kohdalle havaitsemaan sekä toimimaan. Vain tällä tavalla saatamme uskoa parempaan huomiseen sekä inhimillisempään yhteiskuntaan.”

Piispa Åstrandin saarna on kokonaisuudessaan tämän tiedotteen liitteenä.

Vihkimysmessusta julkaistaan valokuvia Kirkon kuvapankissa 29.9. iltapäivän aikana (valokuvaaja Markku Pihlaja).

Vihkimysmessu televisioidaan suorana lähetyksenä Yle Fem:ssa kello 10 ja se tulkataan viittomakielelle Yle AreenassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Messu lähetetään myös radiossa Yle Vega -kanavalla kello 13.03. Lisätietoja vihkimysmessustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Bo-Göran Åstrand aloitti Porvoon piispana 1.9.2019. Hän on hiippakunnan kahdeksas piispa. Porvoon hiippakunnassa on 53 seurakuntaa. Hiippakunnan seurakunnissa on noin 240 000 jäsentä.

Lisätietoja:
notaari Linus Stråhlman, p. 040 142 5211, linus.strahlman@evl.fi
piispan sihteeri Susanne Lönnqvist, p. 040 142 5213, susanne.lonnqvist@evl.fi
viestintäasiantuntija Åsa Holmvik, p. 040 581 18 15, asa.holmvik@evl.fi
https://www.borgastift.fi/kalender/biskopsvigning/

Uutisen liitteet