Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispainkokous keskustelee uskontojen kohtaamista käsittelevästä asiakirjasta

Julkaistu 04.09.2019

Evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous kokoontuu Sastamalassa 10.–11.9.2019. Kokouksen esityslistalla on muun muassa uskontoteologisen asiakirjan laatiminen.

Piispainkokous asetti vuonna 2017 Uskontojen kohtaamisen toimikunnan. Se sai elokuussa 2018 piispainkokoukselta tehtäväksi valmistella asiakirjaa, joka linjaisi, miten luterilaisessa kirkossa suhtaudutaan muihin uskontoihin. Piispainkokous käsittelee asiakirjan luonnosta nyt ensimmäistä kertaa ja antaa näin näkökulmia toimikunnan työhön.

Suomi on entistäkin monikulttuurisempi ja moniuskontoisempi maa, esimerkiksi islam on tullut uudella tavalla näkyväksi suomalaisessa yhteiskunnassa. Muuttuvassa tilanteessa Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on entistä enemmän tarvetta uskontojen väliseen yhteistyöhön niin johto- kuin paikallistasollakin. Asiakirjan tavoitteena on tarjota erityisesti seurakuntien työntekijöille teologisia näkökulmia ja käytännöllisiä ohjeita toisten uskontojen kohtaamiseen.

Syyskauden ensimmäistä piispainkokousta isännöi perinteisesti yksi hiippakunnista. Nyt kokouspaikkana on Sastamala, joka kuuluu Turun arkkihiippakuntaan. Kokouksen avauspuheen pitää piispa Kaarlo Kalliala.

Piispainkokoukseen osallistuu nyt ensimmäistä kertaa syyskuun alussa Porvoon piispan tehtävässä aloittanut Bo-Göran Åstrand.

Piispainkokouksen mediatapaaminen

Piispainkokouksen mediatapaaminen on keskiviikkona 11.9. klo 13.00 Vammalan seurakuntatalossa, kokoushuone Rantasalissa. Tapaamiseen osallistuvat arkkipiispa Tapio Luoma, Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala sekä piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen.

Lisätiedot: piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen, p. 040 142 5189, jyri.komulainen@evl.fi