Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Pisara-suurleiri kokoaa yli 1700 lasta ja nuorta kirkon varhaisnuorisotyön juhlavuoden päätapahtumaan

Julkaistu 23.07.2019

Valtakunnallinen Pisara-suurleiri alkaa keskiviikkona 24.7. Pieksämäellä. Kuusipäiväinen leiri pidetään perinteikkäässä Partaharjun leirikeskuksessa, jossa suurleirejä on järjestetty jo yli puolen vuosisadan ajan. Vuodesta 1951 neljän vuoden välein järjestetyllä leirillä luvassa on aitoa leiritunnelmaa telttamajoituksineen ja iltanuotioineen.

”Leirin tavoitteena on yhdessä kokea iloa, kohdata pyhä ja rakentaa rauhaa”, kertoo leirinjohtaja Eija Kallinen.

Tänä vuonna leirin kohderyhmää on laajennettu koululaisista kaikenikäisiin lapsiin ja nuoriin. Perinteisen varhaisnuorten junnuleirin lisäksi Partaharjulla on samanaikaisesti perheleiri 0–9-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen sekä nuortenleiri yli 15-vuotiaille. Lisäksi Pisaralla on myös kuoro- ja medialeirit.

Yhteensä leirille odotetaan jopa 1750 osallistujaa. Suurin osa nuorista saapuu leirille eri puolilta Suomea, mutta mukaan mahtuu myös ryhmiä Belgiasta, Kiinasta, Unkarista, Venäjältä, Virosta ja Yhdysvalloista.

Pisara-suurleiri on Kirkon kouluikäisten 100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa -juhlavuoden päätapahtuma. Kirkon varhaisnuorisotyön satavuotista taivalta juhlistava perjantai-illan leirijumalanpalvelus taltioidaan ja lähetetään sunnuntaina 4.8. kello 10 TV1-kanavalla.

Juhlavuoden kunniaksi suurleiri on saanut erityisen nimekkäitä tukijoita. Leirin suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja leirikummina arkkipiispa Tapio Luoma.

Leirin pääjärjestäjä on Nuori kirkko ry yhdessä Nuoren kirkon piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain yksikön, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien, Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkoston kanssa.

Pisara-leirin verkkosivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä