Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispat tarjoilevat SuomiAreenalla aamukahvia ja ajankohtaisia keskustelunaiheita

Julkaistu 11.07.2019

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tänäkin vuonna mukana yhteiskunnallisessa SuomiAreena-kesätapahtumassa. Aiemmilta vuosilta tutut Piispan iltahetki -keskustelutilaisuudet kokoavat liudan mielenkiintoisia vieraita piispojen haastateltaviksi Keski-Porin kirkkoon 15.–18.7. Piispan iltahetkissä SuomiAreenan Tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot -teemaan saadaan näkökulmia niin kulttuuri-, koulutus- kuin yritysmaailmastakin.

Keskustelusarjan avaa Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo. Hänen vieraikseen Voiko soittamalla kitaraa parantaa maailmaa? -iltahetkeen maanantaina 15.7. klo 20 saapuvat Manse-rockin tähdet Mikko Alatalo ja Juha Torvinen. Iltahetkessä keskustellaan musiikin voimasta ja merkityksestä vaikuttamisen välineenä.

Koulutuksen ajankohtaisista kysymyksistä keskustellaan Ei koulua vaan elämää varten? -iltahetkessä tiistaina 16.7. klo 19, kun arkkipiispa Tapio Luoman vieraaksi saapuu Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. He pohtivat, saako koulusta eväät onnelliseen elämään ja parempaan tulevaisuuteen.

Luovuus ja kasvu – lapsesta lähtöisin -iltahetkessä keskiviikkona 17.7. klo 19 haastetaan vallitsevaa innovaatioajattelua, jossa innovaatiot ja kasvu yhdistetään pääosin yrityksiin. Samalla ne ovat lapsen perusominaisuuksia: innovaatioiden juuret ovat lapsuudessa. Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peuran haastateltavana on uusi lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen. Keskustelun polttava kysymys on, missä määrin perheen varallisuus tai asuinpaikka vaikuttavat siihen, pääsevätkö lapsen kyvyt ja innostus esiin. Iltahetkessä sivutaan tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen teemaa, jokaisen lapsen ja nuoren oikeutta koulutukseen.

Onnistumisen toivo -iltahetkessä torstaina 18.7. klo 19 visioidaan paremman Suomen rakennuspalikoita, iloitaan vaikeuksien voittamisesta ja rakennetaan uskoa parempaan tulevaisuuteen. Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalon kanssa keskustelemassa ovat tekoälytutkija ja -yrittäjä Maria Ritola sekä mobiilipelien kehittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka. He pohtivat, miksi onnistumisen toivo on tärkeämpää kuin epäonnistumisen pelko.

Aamukahville piispan kanssa

Piispojen kanssa juttusille pääsevät SuomiAreenalla muutkin kuin Piispan iltahetkien vierailijat. Piispan torikahvit järjestetään Iltahetkien tavoin maanantaista torstaihin. Kunkin päivän Iltahetkeä isännöivä piispa aloittaa aamunsa tarjoilemalla kahvia ja keskustelemalla SuomiAreena-kävijöiden kanssa Kansalaistorilla. Kahvit katetaan kirkon teltalle klo 10–11.

Kirkon koko ohjelma SuomiAreenallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vuodesta 2006 Porissa järjestetty SuomiAreena-keskustelutapahtuma järjestetään tänä vuonna 15.–19.7.

Lisätietoa: viestintäpäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, 040 688 1421, eeva-kaisa.heikura@evl.fi