Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Suomen evankelis-luterilainen kirkko Helsinki Priden tukijaksi

Julkaistu 18.06.2019

Suomen evankelis-luterilainen kirkko tukee muiden yhteistyökumppaneiden kanssa Helsinki Priden #avoinkaikille-teemaa. Kirkkohallitus ja kirkko haluavat toteuttaa tätä omassa toiminnassaan. Kirkkohallituksen johtoryhmä päätti mukana olosta istunnossaan 30.5.2019. Pääkaupunkiseudun seurakuntia on ollut mukana Helsinki Prideilla jo useampana vuonna.

Kirkko toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi. Kirkon olemassaolon perusta, sanoma armosta, rakkaudesta ja anteeksiannosta on tarkoitettu kaikille.

- Kirkko haluaa elää kaikkien lähimmäistemme rinnalla. Helsinki Priden kumppanien teema "avoin kaikille" on sopusoinnussa sen kanssa, että myös kirkon perussanoma armosta ja rakkaudesta on tarkoitettu jokaiselle ja että kirkossa on tilaa kaikille, sanoo Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna.

Kirkon Pride-yhteistyön yhteydessä keskustelua voi herättää myös kysymys samaa sukupuolta olevien avioliitosta. Kirkossa voi ja pitää keskustella kunnioittavasti kaikista asioista – myös sellaisista joista on erimielisyyttä.

Kirkossa muutoksen tai pysyvyyden avainasemassa ovat piispat ja kirkolliskokous, jonka kokoonpanoon vaikuttavat myös kaikki kirkon äänioikeutetut jäsenet. Kirkkohallitus ei linjaa avioliittokysymystä.

Lisätietoja: Viestintäjohtaja Tuomo Pesonen, p. 050 378 0041