Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Ilmastoteema kutsuu tiekirkkoon – pysähdyksen yhteydessä onnistuu pian myös sähköauton lataaminen

Julkaistu 17.06.2019

Tiekirkot Hangosta Utsjoelle avaavat jälleen ovensa matkailijoiden iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti. Aukioloajat vaihtelevat kirkoittain, mutta suositusaika on 10.6.–20.8.2019.

Teemakierroksia ja uutuuskohteita

Kauniit kirkot ja huolella vaalitut kirkkoympäristöt tarjoavat levollisen vaihtoehdon muille taukopaikoille sekä runsaasti katsottavaa ja koettavaa kulttuurinnälkäisille tai hetken hiljentymistä kaipaaville. Satunnaisten vierailujen lisäksi tiekirkkoja voi kesän aikana kiertää teemoittain oman kiinnostuksen mukaan. Alvar Aallon arkkitehtuurin ystäville sopivia vierailukohteita on tarjolla kuusi, kun taas lasimaalauksista kiinnostuneille kohteita löytyy useita kymmeniä. Erilaisia teemoja on listattu www.tiekirkot.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-sivustolle.

Uusia kirkkoja on liittynyt mukaan tänäkin kesänä. Muun muassa Porin Reposaaren norjalaistyylinen tunturikirkko, Soinin pohjalaistyylinen ristikirkko, Hankolankankaan kirkonmäellä korkealle kohoava Ähtärin pitkäkirkko sekä ortodoksinen Pyhän Kolminaisuuden katedraali Oulussa ovat mukana ensimmäistä kertaa. Kaikkiaan tiekirkkoja on tänä vuonna 272.

Kirkko kannustaa ympäristötietoiseen kotimaanmatkailuun

Kesällä 2019 tiekirkkojen teemana on ilmasto. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja on siten vahvasti mukana ilmastotalkoissa. Seurakunnat ovat sitoutuneet vähentämään omia päästöjään, mutta myös tukemaan ihmisiä muuttamaan omaa elämäntapaansa ympäristön kannalta kestäväksi. Yksi ratkaisu on ekologinen kotimaanmatkailu.

Kirkon ilmastostrategiassa yhtenä tavoitteena hiilineutraaliuden saavuttamiseksi on, että jokaisessa tiekirkossa on sähköauton latauspiste vuoteen 2021 mennessä. Tiekirkot ovat nimensä mukaisesti kulkureittien varrella, joten lähikirkkoon pääsee vierailulle mainiosti myös kävellen tai polkupyörällä.

Tiekirkot ovat mukana myös Radio Dein kesäkiertueellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kaikki tiekirkot on koottu tiekirkot.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.

Lisätietoja: Kehityspäällikkö Jari Kupiainen, p. 040 355 1614
www.tiekirkot.fi
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
#tiekirkot