Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Leikkipäivät kirkoissa 6.–12.5.: Kirkossa on tilaa leikkiä!

Julkaistu 03.05.2019

Seurakunnat ovat mukana valtakunnallisessa MLL:n koordinoimassa Leikkipäivä-tapahtumassa ja järjestävät tiloissaan leikillisiä tapahtumia 6.–12.5. Leikkipäivä voi koota alueen asukkaita ja toimijoita yhteen, edistää päiväkotien kanssa tehtävää yhteistyötä sekä inspiroida monen ikäisiä ja eri taustoista tulevia yhteisen toiminnan äärelle.

Esimerkiksi Turun tuomiokirkossa leikkipäivää vietetään 7. toukokuuta kello 10–15. Eri puolille kirkkoa rakentuvat leikkipisteet tarjoavat mukavaa tekemistä kaiken ikäisille lapsille. Kirkossa voi etsiä piiloutuneita hiiriä Pormestarin kuorissa tai leikkiä ristiäisiä lasten alttarikaapilla. Kirjainjumppaa voi kokeilla ulkona Mikael Agricolan patsaalla tai satutuokioon voi rauhoittua Kaarina Maununtyttären kappelilla.

Kuopion tuomiokirkossa leikitään 8.5. kello 9–11, ja Ilmajoen kirkossa puolestaan leikitään yhdessä enkelin ja kirkonrotan kanssa 7.5. klo 18–19. Luvassa on mm. ohjattua ja vapaata leikkiä, lauluja, kirkon salaisimpiin nurkkiin tutustumista, temppurata, juoksua, tanssia ja hyppimistä.

Muiden kirkkojen leikkitapahtumia löytää Leikkipäivän sivuilta Linkki avautuu uudessa välilehdessäesimerkiksi hakusanalla kirkossa.

Lisätietoja:
Ilkka Tahvanainen, varhaiskasvatuksen asiantuntija, p. 050 369 1007, ilkka.tahvanainen@evl.fi