Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivät näkyvät Helsingissä 29.–31.3.

Julkaistu 18.03.2019

Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivät kokoavat Helsinkiin satoja osallistuja maaliskuun lopussa. Paikalle saapuu niin seurakuntalaisia kuin kirkon työntekijöitäkin. Perjantaina ja lauantaina on yhteistä ohjelmaa ja työpajoja eri teemoista sekä vietetään yhdessä messua. Sunnuntaina Helsingin seurakunnat tarjoavat monenlaisia messuja ja kirkkokahveja osallistuttavaksi.

Tapahtumapaikkoina ovat keskeiset kirkot: Helsingin tuomiokirkko, Mikael Agricolan kirkko, Paavalinkirkko ja Alppilan kirkko. Edelliset päivät järjestettiin Oulussa maaliskuussa 2017.

Pelastaako yhteisöllisyys kirkon?

Jaetut eväät -päivien ensimmäisessä, kaikille yhteisessä osuudessa pohditaan yhteisöllisyyttä ja olisiko siitä kirkon pelastajaksi. Seurakunnissa yhteisöllisyys vahvistuu. Seurakunnassa on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja toimia yhdessä hyvien asioiden äärellä ja puolesta. Työskentelyyn johdattavat Helsingin Kallion seurakunnan Alppilan kirkon toiminnanjohtaja, vt. kappalainen Petri Patronen, Tampereen hiippakunnan verkosto- ja yhteistyön asiantuntija Hanne von Weissenberg sekä Uusi verso -yhteisössä toimiva ja Tampereen seurakuntayhtymässä nuorten aikuisten pappina työskentelevä Olli Viljakainen.

Jaetut eväät -tapahtumassa vierailee Yhdysvaltojen Seattlessa asuva, luterilaisen kirkon pappi, kirkkoherra Paul Hoffman. Hoffman on kirjoittanut kaksi tutkimuskirjaa kasteteologiaan liittyen: Faith Formin Faith ja Faith Shaping Ministry. Molemmissa kirjoissaan Hoffman avaa sitä, miten kaste muovaa seurakunnan elämää, ja kuinka kaste on seurakunnan toiminnan perusta. Hän pitää kaksi kanavatyöskentelyä.

Päivillä vierailee myös tiimi Holy Trinityn -seurakunnasta Englannin Leicesteristä. Seurakunnan painopisteenä on työ lasten ja nuorten parissa. Leicesteristä vieraiksi tulee kirkkoherra John McGinley, papiksi opiskeleva Juliette Willis sekä lasten ja nuorten toimintaa johtava pappi Alex Scott. Holy Trinityn tiimi pitää Helsingin tuomiokirkossa lauantaina 30. maalikuuta kello 10–11.45 kaikille osallistujille yhteisen Vapaaehtoisuuden kulttuuri seurakunnassa -osuuden.

Lisätiedot:
Päivien ohjelma ja lisätietoa päivistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Jaetut eväät -päivien projektityöntekijä Sanna-Maarit Hakkarainen, jaetutevaat@evl.fi

Hanna Remes, Helsingin tuomiokapituli, hanna.remes@evl.fi, p. 040 59 31 148

Terhi Paananen, Kirkkohallitus, Jumalanpalvelus ja yhteiskunta, terhi.paananen@evl.fi, p. 050 301 9268