Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon Mediasäätiön elokuvapalkinto ohjaaja Reetta Huhtaselle

Julkaistu 10.03.2019

Kirkon Mediasäätiön palkinto Tampereen elokuvajuhlilla 2019 on myönnetty ohjaaja Reetta Huhtaselle elokuvasta Aatos ja Amine. Palkinnon saajan valitsi emerituspäätoimittaja ja -viestintäjohtaja Seppo Simola.

Aatos ja Amine -dokumentti on kertomus kahden pienen, eri kulttuuri- ja uskontotaustoista tulevan pojan ystävyydestä pahamaineisessa Molenbeekin kaupunginosassa Brysselissä. Elokuvassa kerrotaan myös sen tekemisen aikaan osuneista terroristien iskuista Brysseliin.

”Euroopan historia kertoo synkkiä tarinoita siitä, mihin ihmisten välinen epäluulo, toisin ajattelevien ja uskovien syrjiminen sekä ennakkoluulojen lietsominen johtaa. Nämä kysymykset ovat tämän päivän Euroopassa jälleen pelottavan ajankohtaisia”, Simola toteaa.

”Kirkon Mediasäätiö palkitsee tänä vuonna Tampereen elokuvajuhlilla elokuvan, joka käsittelee hyväntuulisella, jopa hauskalla tavalla, mutta samalla syvälle johdattaen eri tavalla ajattelevien ja uskovien ihmisten keskinäistä yhteyttä ja ystävyyttä. Elokuva sisältää kirjaimellisesti runsain määrin elämänkatsomuksellista ja uskonnollisesta pohdintaa. Kysymyksiä, jotka koskettavat ja kiinnostavat myös lapsia. Elokuva vie myös traagisella tavalla suoraan tämän päivän eurooppalaisen elämän kipupisteiden äärelle”, Seppo Simola sanoo perusteluissaan.

Kirkon Mediasäätiön palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan, ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle. Palkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa. Palkinnon myöntämisperusteissa painotetaan elokuvien teknistä ja taiteellista korkealaatuisuutta sekä sellaisia teemoja, jotka kutsuvat katsojat pohtimaan kristillistä arvomaailmaa. Palkinnon arvo on 1500 euroa.

Kirkon Mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Sen tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Lisätiedot: 
Kirkon Mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki p. 050 512 4772, juha.rajamaki@evl.fi
Tampereen elokuvajuhlatLinkki avautuu uudessa välilehdessä