Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Korjaus tiedotteeseen: Porvoon piispanvaalin vaalipaneelit käynnistyvät 10.2. Maarianhaminassa

Julkaistu 05.02.2019

Aiemmin tänään lähetetystä tiedotteesta "Porvoon piispanvaalin vaalipaneelit käynnistyvät 10.2. Maarianhaminassa" puuttui Helsingin vaalipaneelin päivämäärä. Paneeli järjestetään tiistaina 12.2. 

---------------------------

Ennen Porvoon piispanvaalien ensimmäistä kierrosta järjestetään neljä vaalipaneelia. Jokaisella paneelilla on oma teemansa, joka liittyy alueeseen, jossa paneeli järjestetään. Jos vaali ei ratkea ensimmäisellä kierroksella, niin ennen toista kierrosta järjestetään lisäksi kaksi vaalipaneelia.

Porvoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on kaikkiaan noin 700. Äänioikeutetuista puolet on Porvoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät.

Ensimmäinen vaalipaneeli järjestetään Maarianhaminassa sunnuntaina 10. helmikuuta klo 16 alkaen (Margaretagården, Måsvägen 4). Paneelin juontavat toimittaja Ann-Christin Karlsson ja kirkkoherra Ingemar Johansson. Teemana ovat muun muassa ajankohtaiset kirkon kysymykset Ahvenanmaalla. Paneelia voi seurata osoitteessa evl.fi/svenskaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Ålandskanalen-tv-kanavalla.

Toinen vaalipaneeli järjestetään Turussa maanantaina 11. helmikuuta klo 18 (Armfelt-auditorio Arkenissa, Tehtaankatu 2). Paneelin juontavat tutkija Siv Sandberg ja toimittaja Dan Lolax. Turun paneelin teemana on kirkon suhde yhteiskuntaan. Paneelia voi seurata osoitteessa evl.fi/svenskaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kolmas vaalipaneeli järjestetään Helsingissä 12. helmikuuta klo 18 (G18-juhlasali, Yrjönkatu 18). Paneelin juontavat rehtori Johan Bärlund ja Martina Harms-Aalto. Paneelissa keskitytään muun muassa kirkon rooliin yhteiskunnassa sekä ympäristö- ja ilmastokysymyksiin. Paneelia voi seurata osoitteessa evl.fi/svenskaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Neljäs vaalipaneeli järjestetään Uusikaarlepyyssä 16. helmikuuta klo 18 (seurakuntatalo, Gustav Adolfin katu 5). Paneelia juontavat toimittaja Henrik Othman ja tutkija Gerd Snellman. Teemana on kirkon suhde herätysliikkeisiin ja kirkon rooli kansankirkkona. Paneelia voi seurata osoitteessa evl.fi/svenskaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja se lähetetään myös jälkikäteen JNT:n kaapelikanavalla.

Suorat linkit paneeleiden striimauksiin julkaistaan täällä.

Vaalin ensimmäinen kierros 19.3.2019

Vaalin ensimmäinen kierros käydään 19.3.2019. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 10.4.2019.

Porvoon piispanvaalissa on neljä ehdokasta: kirkkoherra Harry Sanfrid Backström, johtaja Sixten Ekstrand, toimittaja Lisa Enckell ja kirkkoherra Bo-Göran Åstrand. Lisätietoja ehdokkaista

Lisätietoja:
Lakimiesasessori Lars-Eric Henricson, p. 040 142 5214, lars-eric.henricson@evl.fi
Notaari Linus Stråhlman, p. 040 142 5211, linus.strahlman@evl.fi
Porvoon hiippakunnan piispanvaalisivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä