Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Vuoden 2018 John Vikström -liikuttajapalkinto jääkiekkoseuralle

Julkaistu 02.02.2019

Vuoden 2018 Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinto on myönnetty turkulaiselle jääkiekkoseura HC TPS:lle. Emeritusarkkipiispa John Vikström jakoi nimeään kantavan palkinnon lauantaina 2.2. Turun Logomossa Varsinais-Suomen urheilugaalassa.

HC TPS aloitti vuoden 2018 tammikuussa uuden ja innovatiivisen nuorten kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisytoiminnan Projekti R:n, jonka käynnistämiseen ja tukemiseen jääkiekkoseura palkkasi seurakunnan nuorisotyönohjaajan.

Nuorilta nuorille projektin tavoitteena on auttaa nuoria muuttamaan itse omat toimintamallinsa ja asenteensa kiusaamista ja syrjintää kohtaan. He tavoittavat parhaiten juuri niitä nuoria, joilla ei ole tällä hetkellä turvallista ja mielekästä yhteisöä elämässään tai on syrjäytynyt siitä.

Projektin tavoitteena on myös tukea nuorten työllistymistä ja etsiä heille yrityksistä erilaisia tutustumis- ja harjoittelupaikkoja, lisätä rasismin vastaista asennetta ja välittää yhteiskunnalle se viesti, että nuorten asioille voi tehdä jotain. Toimintamallin ensisijaisena kohderyhmänä ovat 13–19-vuotiaat nuoret.

Palkintoperusteissa todetaan, että HC TPS:n toiminta on esimerkki siitä, miten huippu-urheiluseura kantaa yhteiskuntavastuuta, ehkäisee syrjäytymistä ja toimii eettisen arvojen mukaan.

***

Kirkkohallitus on perustanut Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon vuonna 2014. Palkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Kirkkohallitus myöntää palkinnon saajan Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan esityksestä. Palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle.

Lisätiedot:
Mikko Mäkelä, Kirkkohallitus, p. 050 439 1968
Nuorisotyön projektipäällikkö Mika Tunturi, HC TPS, p. 040 027 1077