Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Toivon dialogi -illat rakentavat yhteiskunnallista luottamusta

Julkaistu 18.01.2019

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta aloittaa Toivon dialogi -keskusteluillat. Dialogi-illoissa kirkko haluaa tarjota mahdollisuuden lisätä ymmärrystä ja luottamusta yhteiskunnallisen keskustelun eri osapuolien välille.

Toivon dialogien kevään aiheet puhuttavat suomalaisia juuri nyt: syntyvyys, maahanmuutto, kansalliset symbolit ja ympäristö.

Ensimmäisen illan aiheena 31.1. on syntyvyys. Tuomirovasti Marja Heltelä isännöi iltaa yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Jokaisella illalla on vaihtuva isäntäkumppani ja mediakumppani.

Toivon dialogien tarkoituksena on lisätä ihmisten välistä ymmärrystä yhteiskunnassa, jossa keskustelu polarisoituu ja äänenpainot kovenevat. Kirkko on illoissa mukana kuuntelemassa, keskustelemassa ja oppimassa.

Dialogi-iltoihin kutsutaan 25-30 keskustelijaa. Mukana on laaja ja yllättävä joukko asiantuntijoita, päättäjiä, taiteilijoita, kokemusasiantuntijoita – myös heitä, joita kukaan ei yleensä kutsu mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Keskusteluissa hyödynnetään Sitran kehittämää ErätaukoLinkki avautuu uudessa välilehdessä-menetelmää.

Kesäkuun 6. päivä järjestetään Helsingin Oodissa avoin foorumi, jonka aihe nousee kevään dialogi-illoista. Koko vuoden työn tuloksena laaditaan Toivon manifesti.

Sarjan suunnittelusta vastaavat tuomiorovasti Marja Heltelä, toimittaja Taneli Heikka, kirkkohallituksen ihmisoikeus- ja yhteisötyönasiantuntija Laura Arikka sekä pastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala. Neljä seurakuntaneuvoston jäsentä on ollut suunnittelemassa hanketta. Heikka ja Arikka vastaavat illan Toivon dialogien fasilitoinnista.

Ajan merkit -saarnat käynnistyvät tammikuussa

Tammikuussa Helsingin tuomiokirkossa alkaa yhteiskunnallisten saarnojen sarja Ajan merkit. Sarjassa yhteiskunnalliset vaikuttajat saarnaavat sunnuntain päämessussa. Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara saarnaa kello 10 alkavassa messussa 27. tammikuuta.

Lisätietoja ja median yhteydenotot:
kirkkoherra, tuomiorovasti Marja Heltelä, marja.heltela@evl.fi
seurakuntapastori, Toivon dialogien koordinaattori Anna-Maija Viljanen-Pihkala, anna-maija.viljanen-pihkala@evl.fi, p. 050 320 7922