Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon mediasäätiön tuotantotukea Klaus Härön elokuvalle

Julkaistu 13.12.2018

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Klaus Härön tv-elokuva Livet efter döden (Elämä kuoleman jälkeen) sai Kirkon mediasäätiön syksyn 2018 suurimman tuotantotuen, 20 000 euroa.

Elämä kuoleman jälkeen on kertomus suomenruotsalaisen perheen selviytymisestä äidin kuoleman jälkeen. Viikoista kuoleman ja hautajaisten välillä jää perheelle tyhjiö. He eivät voi paeta tilannetta, vaan joutuvat taistelemaan arjen jaksamisen kanssa. Sen sijaan, että perhe voisi rauhassa surra ja olla yhdessä, pikkumaiset ja mitättömät asiat saavatkin yllättävän suuret mittasuhteet.

Elokuva on suomenruotsalaisen perheen omaelämäkerrallinen, lämmin ja tragikoominenkin tarina, jossa tunteet ovat voimakkaasti esillä.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tv-dokumentille, Franciscus ja minä – Jumalan köyhän tarina, myönnettiin 12 000 euron tuotantotuki. Dokumentin käsikirjoittajana ja kertojana on Kuopion piispa Jari Jolkkonen. Dokumentin ohjaa Satu Väätäinen.

Dokumentissa tutustutaan sekä paavi Franciscukseen että Keski-Italiassa, Umbrian Assisissa syntyneen ja myös siellä kuolleen Franciscus Assisilaisen elämäntarinaan ja Suomeen saakka yltäneiden fransiskaanien vaikutusten merkitykseen.

Kirkon mediasäätiö myönsi syksyn 2018 tuotantotukea 14 ohjelmahankkeelle. Tukien summa on yhteensä 101 000 euroa. Hakemuksia tuli kaikkiaan 71. Kirkon mediasäätiö jakaa tuotantotukea uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleville ohjelmille kaksi kertaa vuodessa.

Lista tuotantotuen saajista löytyy Kirkon mediasäätiön sivuilta.

Lisätietoja:

Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki, p. 050 512 4772, juha.rajamaki@evl.fi

Kirkon mediasäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä