Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkkohallituksen kansliapäällikön virkaan haki 13 henkilöä

Julkaistu 25.09.2018

Kirkkohallituksen kansliapäällikön virkaan tuli määräaikaan mennessä 13 hakemusta. Hakemusten määräaika päättyi tiistaina 25.9.

Hakijat ovat Mika Aalto, Pekka Huokuna, Nils Martin Juselius, Kari Kopperi, Pia Katriina Lehtinen, Aulikki Mäkinen, Juha Rintamäki, Riikka Ryökäs ja Kalervo Salo. Lisäksi neljä hakijaa ei halua nimeään julkisuuteen.

Kirkkohallituksen täysistunto antaa lausuntonsa hakijoista kirkolliskokoukselle lokakuun istunnossaan 23.10. Lopullisen päätöksen tekee kirkolliskokous marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Virka tuli avoimeksi, kun sen nykyinen haltija, kansliapäällikkö Jukka Keskitalo, valittiin Oulun hiippakunnan piispan virkaan. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.11.2018.

Kansliapäällikön tehtävänä on johtaa ja kehittää kirkkohallituksen viraston toimintaa ja hän vastaa viraston strategisesta suunnittelusta. Kansliapäällikkö johtaa yleisesti kirkkohallituksen henkilöstöhallintoa, toimii osastonjohtajien ja erillisyksikköjen johtajien esimiehenä sekä vastaa kirkkohallituksen yhteiskuntasuhteista ja edunvalvonnasta.