Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Leena Huovinen ehdolle Espoon piispanvaaliin

Julkaistu 21.06.2018

Johtava oppilaitospappi ja kisapappi, rovasti Leena Huovinen (s. 1963) on Espoon piispanvaalin toinen ehdokas. Valitsijayhdistys jätti valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjan tuomiokapituliin 21.6.

Leena Huovinen on työskennellyt Helsingin seurakuntayhtymän yliopistopappina Helsingin yliopistossa vuodesta 1998. Nykyään Huovinen on johtava oppilaitospappi. Vuodesta 2004 hän on toiminut lisäksi Kirkkohallituksen nimittämänä kisapappina. Huovinen on myös työnohjaaja ja työyhteisökonsultti.

Vaalin ehdokasasettelu alkoi 21.6. ja päättyy 21.8.2018 klo 16. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaan tarvitaan ehdokkaan suostumus sekä vähintään 30 äänioikeutetun valitsijan esitys.

Espoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on lähtökohtaisesti 942. Äänioikeutetuista puolet on Espoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikot. Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Espoon hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien väkimääriin.

Espoon piispan vaali järjestetään rovastikunnittain 8.10. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaali järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 1.11.

Uusi piispa vihitään virkaansa 10.2.2019 Espoon tuomiokirkossa. Espoon piispana toiminut Tapio Luoma valittiin arkkipiispaksi. Hän aloitti uudessa tehtävässä kesäkuun 2018 alussa.

Tänään piispanvaaliin ehdolle on asetettu myös Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori, pastori Kaisamari Hintikka.

Lisätietoja:
Leena Huovisen valitsijayhdistyksen vara-asiamies, Jenny Vainio, jenny.vainio@gmail.com, p. 040 764 5849 5849
Espoon hiippakunnan lakimiesasessori Sari Anetjärvi, p. 040 5888 317, sari.anetjarvi@evl.fi
Leena Huovisen kotisivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä 
Facebook-sivu 
Espoon hiippakunnan piispanvaalisivut Linkki avautuu uudessa välilehdessä