Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Palveluoperaatio Saappaalle Nuorisotyön tunnustuspalkinto

Julkaistu 11.04.2018

Kulttuuriministeri Sampo Terho on myöntänyt 11.4.2018 nuorisotyön tunnustuspalkinnon palveluoperaatio Saappaalle.

Nuorisotyön tunnustuspalkinto on huomionosoitus merkittävästä työstä nuorisotoimialalla, ja se jaetaan vuorovuosin nuorisoalalla toimivalle henkilölle ja yleishyödylliselle järjestölle tai muulle yhteisölle. Tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa ja se myönnetään Veikkauksen tuotoista. Palkintoa on jaettu vuodesta 2002 lukien.

Palveluopraatio Saapas auttaa pääasiassa alle 30-vuotiaita nuoria ja pyrkii antamaan kulloinkin tarkoituksenmukaisimman avun.

Saapas on tunnettu erityisesti kaduilla tekemästään työstä esimerkiksi koulujen päättäjäisaikaan tai festareilla. Viime vuosina etsivä nuorisotyö sosiaalisessa mediassa on saanut Saappaan toiminnassa yhä tärkeämmä sijan.

Saappaan taival alkoi vuonna 1972 Keimolan moottoriradalla silloisessa Helsingin Maalaiskunnassa Helsinki Rock Festivals -tapahtumassa. Sittemmin Saapas-toiminta on levinnyt  kaduille nuorten kokoontumispaikkoihin ja 2011 alkaen verkkoon nuorten keskusteluihin Youtubessa, Suomi 24 -palvelussa, Instagramissa ja viimeisimpänä Tukinet -alustalla. 

Alueellisia ryhmiä on tällä hetkellä 20, pohjoisin ryhmä toimii Oulussa ja eteläisin Espanjan Aurinkorannikolla.

Saapas -ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö. Uusia vapaaehtoisia kaivataan jatkuvasti ympäri Suomen. Saappaan toimintaa rahoitetaan Veikkausvoittovaroin.

Lisätietoja:
erityisnuorisotyön sihteeri Ville Viljakainen, p. 040 010 5071, ville.viljakainen@nuorikirkko.fi

Palveluoperaatio SaapasLinkki avautuu uudessa välilehdessä (koulutus ja toiminta)