Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Arkkipiispan vaalin viestintäaikataulu 1.3.

Julkaistu 21.02.2018

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispan vaalin toinen kierros käydään torstaina 1.3.2018. Vaalin toisella kierroksella ovat mukana Espoon hiippakunnan piispa, teologian tohtori Tapio Luoma ja Porvoon hiippakunnan piispa, dosentti Björn Vikström.

Vaalikokoukset alkavat kahdeksassa hiippakunnassa sekä Turun arkkihiippakunnan viidessä rovastikunnassa kello 13. Sitä mukaa, kun alustavat äänimäärät rovastikunnissa ja hiippakunnissa valmistuvat, ne ilmoitetaan arkkihiippakunnan Twitter-tilillä ja Facebookissa sekä Kirkon Twitter-tilillä (#arkkipiispanvaali).

Kirkon viestintä tiedottaa mediajakelulla alustavasta tuloksesta noin kello 16.

Vaalin voittanut tuleva arkkipiispa on median tavattavissa 1.3. kello 18 Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa (Hämeenkatu 13).

Vaalitulos vahvistetaan perjantaina 2.3. kello 13 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa. Jos vaalitulos on tiukka ja vaatii tarkastuslaskennan, tuloksen vahvistaminen ja arkkipiispaksi valitun tapaaminen siirtyy perjantai-iltapäivään.

Äänioikeus arkkipiispan vaalissa on arkkihiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä seurakuntien valitsemilla maallikkovalitsijoilla. Maallikkovalitsijoita on yhtä monta kuin hiippakunnan äänioikeutettuja pappeja ja lehtoreita. Äänivaltaisia ovat myös kaikki kirkolliskokousedustajat sekä hiippakuntavaltuustojen, tuomiokapitulien ja kirkkohallituksen jäsenet. Kaikkiaan äänioikeus vaaleissa on 1530 henkilöllä.

Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään kesäkuun 2018 alussa.

Lisätietoja arkkipiispan vaalista:
Turun arkkihiippakunnan verkkosivut
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Turun tuomiokapitulin lakimiesasessori Matti Mäkinen, p. 0400 774 311
Vaaliviestintä:
Viestintäpäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, Kirkon viestintä, p. 040 688 1421
Viestintäasiantuntija Tuija Helenelund, Kirkon viestintä, p. 050 529 8503
Hiippakuntapastori Pauliina Järvinen, Turun arkkihiippakunta, p. 0400 126 515