Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kotimaa avasi verkossa saarnapankin - Digipostillassa luettavissa jo yli 1000 saarnaa

Julkaistu 05.04.2016

Kotimaa-lehden saarnapankki, Digipostilla, on avoinna ja vapaasti kiinnostuneiden käytössä. Hakutoiminnolla varustetusta arkistosta löytyy tähän mennessä jo noin 1200 saarnaa.

Saarnat on pidetty eri puolilla Suomea viime vuosina, ja ne on jaoteltu kirkkovuoden ja Suomen luterilaisen kirkon evankeliumikirjan mukaan.

”Digipostilla herättää varmasti kiinnostusta saarnoja kohtaan. Saarnat ovat edelleen keskeinen osa jumalapalvelusta, vaikka niiden merkityksestä ja muodosta käydään jatkuvasti keskustelua”, sanoo Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä.

Digipostillassa saarnoja voi etsiä vapaalla sanahaulla tai esimerkiksi saarnaajan nimellä, kirkkovuoden pyhän, Raamatun tekstin, vuoden ja seurakunnan mukaan.

Digipostillan ajatuksena on, että osa joka sunnuntai kirkoissa pidettävistä sadoista saarnoista päätyisi tuoreeltaan tietokantaan. Papit ja saarnaajat voivat itse syöttää tekstinsä Digipostillaan.

Saarnoja Digipostillaan ovat syöttäneet yksityiset papit, mutta mukaan on liitetty myös saarnoja, jotka jo nyt ovat verkossa eri sivustoilla. Esimerkiksi useimmat piispat ovat antaneet luvan verkossa olevien saarnojensa liittämiseksi osaksi Digipostillan tietokantaa.

Digipostilla on ilmainen sivusto, eikä siis edellytä Kotimaan maksullisen verkkosisällön (Kotimaa24 + Kotimaa Pro) hankkimista.

Digipostilla osoitteessa: www.kotimaapro.fi/digipostillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Postilla on saarnojen kokoelma, joka perinteisesti on sisältänyt koko kirkkovuoden saarnat kirkkopyhien mukaan. Postilla on peräisin latinankielistä ilmauksesta Post illa verba textus "näiden tekstisanojen jälkeen". Papit ovat käyttäneet postilloja saarnojensa valmistamisen apuna, maallikot hartauskirjoina.

Lisätietoja: julkaisupäällikkö Olli Seppälä, 040 587 7411, olli.seppala@kotimaa.fi