Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Tänäkin vuonna annetaan joulun paras lahja

Julkaistu 05.12.2017

Kristillisten järjestöjen ja organisaatioiden useiden joulukeräysten kautta suomalaisilla on mahdollisuus tehdä hyvää ja auttaa lähimmäisiään niin kotimaassa kuin kaukana kehitysmaissa.

Toisenlaisella lahjalla helpotat kehitysmaissa asuvien ihmisten arkea

Kirkon Ulkomaanavun (KUA) suositun Toisenlaisen lahjan idea on yksinkertainen, eettinen ja lahjan antajalle helppokäyttöinen. Virtuaalilahjalla voi haluamallaan summalla lahjoittaa kehitysmaassa asuvalle lapselle tai perheelle esimerkiksi kouluopetuksen, puhdasta vettä, joulurauhaa tai lahjoittaa kaivon tai aterian koko kylälle.

Lahjavalikoimaan voi tutustua verkkosivuilla: Toisenlainen lahjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Anna joululahja, joka muuttaa nuoren elämän

Vuosikymmenien ajan suomalaiset ovat laskeutuneet joulun tunnelmaan laulamalla vanhoja, tuttuja joululauluja ja -virsiä. Tänä vuonna Suomen Lähetysseuran kauneimmat joululaulut soivat kirkoissa ja seurakunnissa eri puolilla maailmaa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten puolesta.

Kauneimmat joululaulut -lahjoitus on mahdollista tehdä tilaisuuksissa kerättävällä kolehdilla, verkkosivujen kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, puhelimitse soittamalla numeroon 0600 11315 (15,36 € + pvm.) tai lähettämällä tekstiviesti numeroon 16155. Tekstiviestilahjoituksen summa on joko 5 euroa (viestiksi JOULU5) tai 10 euroa (viestiksi JOULU10).

Suomen lähetysseuran Onnen lahjat -keräykselläLinkki avautuu uudessa välilehdessä jaetaan onnea tekojen, sanojen ja ajatusten muodossa. 

Joulupöytä myös vähävaraisille

Kotimaanavun valtakunnallinen ”Ruokaturvaa köyhän jouluun” -keräys auttaa suomalaisia lapsiperheitä ja yksittäisiä ihmisiä, jotka elävät köyhyysrajan alapuolella. Heitä on lähes 700 000 suomalaista. Kotimaanavun joulukeräys toimii yhteistyössä seurakuntien diakoniatyön kanssa.

Kotimaanavun kautta voi auttaa joko vapaaehtoistyön tai raha- ja tavaralahjoitusten kautta: Kotimaanapu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pelastusarmeijan rakastettu Joulupata-keräys

Suomen vanhin ja tunnetuin joulukeräys, Pelastusarmeijan Perinteiset joulupadat, keräävät kaupunkien ja taajamien kaduilla ja tienvarsilla, kauppakeskuksissa, asemilla ja toreilla tänä vuonna jo 111. kerran.

Eri puolilla Suomea 15.12–23.12.2017 järjestettävän joulupatakeräyksen tuotolla autetaan Suomessa asuvia vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Pelastusarmeija jakaa Joulupadasta saatavat varat ruokana, vaatteina ja lahjakortteina. Osa varoista jaetaan ennen joulua, osa seuraavan vuoden aikana.

Keräykseen voit osallistua joulupatojen kautta yllä mainittuna aikana tai verkkosivustolla ympäri vuoden: JoulupataLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Taivaallinen lahja ja Läskit lähetykselle -kampanja

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (SLEY) auttaa avun tarvitsijoita monin tavoin Taivaallisen lahjan kautta. Apu ohjautuu sinne, missä sitä kulloinkin eniten tarvitaan. Suomessa lahjoitus kohdistuu esimerkiksi nuorten toiminnan ja ulkomaisissa avustuskohteissa lähetystyön tukemiseen.

Jouluun asti kestävällä ”Läskit lähetykselle” -kampanjan ideana on karistaa ylimääräisiä kiloja sponsoreiden avulla, jotka tukevat laihduttamista tietyllä summalla per kilo. Lahjoittaja voi itse määritellä rahoitettavan kilosumman ja asettaa oman laihdutustavoitteen. Ilmoittamalla laihdutustuloksen sponsoreille, he antavat lupaamansa summan lähetyskohteeseen. Keräyksen lisätiedot kampanjan verkkosivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lahjoita lastenraamattu Egyptiin

Tänä jouluna Suomen Pipliaseuran joulukeräykselläLinkki avautuu uudessa välilehdessä muistetaan Egyptin lapsia. Työ tavoittaa erityisesti köyhien perheiden lapsia ja nuoria. He saavat oman lastenraamatun, joka on usein kodin ainoa kirja. Se vahvistaa koko perheen uskoa. 

Kylväjä keräys raamatunkäännöstyöhön

Lähetysyhdistys Kylväjän keräyksillä voi lahjoittaa raamatunkäännöstyöhön. Yhdistys tukee lahjoitusvaroin myös monia varoja vaativia hankkeita, kuten kirkon rakennustyötä Itä-Siperiassa ja lasten päiväkeskuksen rakentamista Etiopiaan. https://www.kylvaja.fi/lahjoitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sansan kautta aineettomia lahjoja kristillisten ohjelmien tekoon

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kautta voi antaa aineettoman lahjan ostamalla lähetysaikaa radio- tai televisio-ohjelmille, kuten radio-ohjelmia Syyrian nuorille, lähetysaikaa kriisiradiosta tai tv-ohjelmia Iraniin. LisätietoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kansanlähetyksen joulukeräyksellä varoja juniorityölle

Suomen Evankelis-Luterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) joulukeräyksellällä kerätään varoja kotimaassa tehtävälle juniorityölle teemalla "Ikuista turvaa"Linkki avautuu uudessa välilehdessäLisäksi Kansanlähetyksellä on Hyvän mielen joululahjojaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, lahjakortteja, joiden kautta voi osallistua hyvän tekemiseen ja lähetystyöhön sekä Suomessa, että ympäri maailman. Perinteistä lähetystyöstä kertovaa ja joulun sanomaa pitää esillä Suuressa mukana -videojoulukalenteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kansan Raamattuseuran keräyksellä tuetaan nuoria ja opiskelijoita

Kansan Raamattuseuran keräykseen lahjoittamalla voi tukea nuorten ja opiskelijoiden parissa tehtävää työtä. LisätietoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Joulun lapsi tuo lapselle joulun

Lähetyssäätiö Patmoksen Joulun lapsi -kampanjalla on yli kahden vuosikymmenen perinne auttaa Euroopan köyhimpiä perheitä. Lapsille jaetaan kenkälaatikon kokoisiin lahjoihin pakattuja joululahjoja, jotka sisältävät aineellista hyvää, lämpimiä sukkia, lapasia, pipoja ja vaatteita. Lapset saavat myös mahdollisuuden osallistua evankelioivaan Suuri seikkailu -opetukseen. Joulun lapsi -keräysLinkki avautuu uudessa välilehdessä