Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispa Irja Askolan viimeistä työpäivää vietetään 31.10.

Julkaistu 17.10.2017

Lokakuun 31. päivä on piispa Irja Askolan viimeinen työpäivä Helsingin hiippakunnassa. Piispa on tavattavissa aamusta iltaan useissa eri tapahtumissa.

Tiistaina 31.10. klo 8.00 piispaa voi tulla tapaamaan Helsingin tuomiokirkkoon, puoliltapäivin Alppilan kirkkoon, illalla klo 17 yhteislaulutapahtumaan Tuomiokirkon portaille ja klo 18 juhlamessuun Tuomiokirkkoon.

Piispa Askola toivottaa kaikki tervetulleiksi tilaisuuksiin

”Odotan innokkaasti ja hieman jännittäen viimeistä työpäivääni. Päivän tilaisuuksiin ovat ovet avoinna kaikille. Toivon, että tässäkin päivässä toteutuu kohtaamisen kirkon henki”, piispa Irja Askola sanoo.

Lähtöjuhlan tapahtumissa on runsaasti musiikkia. Aamun tilaisuudessa Tuomiokirkossa laulaa Cantores Minores -kuoro, Alppilassa esiintyvät muskarilaiset ja Gospel Helsinki -kuoro, illan juhlamessussa on kamarikuoro SonorEnsemble.

Aamun ja keskipäivän musiikkihartauksissa kuullaan myös raamatuntekstejä ja piispa Irja Askolan runoja. Juhlamessussa saarnaa piispa Irja Askola. Kolehti kerätään naisten äänen vahvistamiseen konfliktialueilla Suomen lähetysseuran Tasaus-keräyksen kautta. Juhlamessu päättyy piispan viran tunnuksien luovuttamiseen.

Moderni kirkkokyyti tarjoaa mahdollisuuden osallistua lähtöjuhlaan omassa kirkossa

Juhlamessu striimataan, ja sitä voi seurata suorana kirkon verkkosivultaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Korson, Laajasalon, Malmin, Oulunkylän, Loviisan ja Ruotsinpyhtään kirkoissa voi osallistua juhlamessuun samanaikaisesti Helsingin tuomiokirkosta lähetetyn striimauksen välityksellä.

Piispa Askolalle voi jättää terveisensä sosiaalisessa mediassa tunnuksella #kiitosirja.

Irja Askola vihittiin ensimmäisenä naisena piispaksi 12.9.2010. Hän on järjestyksessä Helsingin hiippakunnan kuudes piispa.

Lisätietoja: Piispan erityisavustaja Kaisa Kariranta, p. 040 551 5851

Valokuvia juhlamessusta: Markku Pihlaja/Kirkon kuvapankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Päivän ohjelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Mahdolliset muistamiset Naisten pankin merkkipäiväkeräykseen, viestiksi: ’Piispa Askolan lähtöjuhla’

Nordea: FI63 1745 3000 1321 02
OP: FI47 5789 5420 0246 76

Tietoa Tasaus-kampanjastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Toimittajille ja kuvaajille:

Toimittajat ovat tervetulleita messuun. Ennakkoilmoittautuminen 30.10. klo 14 mennessä paikkojen varaamista varten leena.koski@evl.fi. Tilaisuudessa kuvaaminen tapahtuu varatuilta paikoilta. Kirkon kuvapankkiin tallennettavat kuvat ovat median vapaassa käytössä.