Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon hallintovirkamiehet panostavat viestintään ja välittämiseen – yhdistys täyttää 70 vuotta

Julkaistu 15.09.2017

Kirkon hallintovirkamiehet ry viettää 70-vuotisjuhlia koulutuspäivillä 21.–22. syyskuuta Helsingissä. Yhdistys on seurakuntien hallinnon, talouden sekä kiinteistötoimen johtajien ja asiantuntijoiden koulutus- ja edunvalvontajärjestö. Koulutuspäivien teemoissa näkyvät ajan haasteet: viestintä ja empatia nähdään yhä tärkeämmässä roolissa myös kirkon hallinnossa.

"Työyhteisöissä ennakoiva, oikean sisältöinen ja riittävä viestintä on välittämistä. Esimiehinä ja henkilöstöhallinnon vastuuhenkilöinä meillä on suuri vastuu. Taloudesta pitää puhua ymmärrettävästi ja reaaliaikaisesti. Myös organisaatiomuutoksista ja muista henkilöstöön vaikuttavista asioista on viestittävä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa", Kirkon hallintovirkamiehet ry:n puheenjohtaja Kari J. Hietala sanoo.

Hietalan mukaan kirkko ja seurakunnat ovat suurten viestinnällisten haasteiden edessä. Kirkossa tehdään paljon hyviä tekoja päivittäin, mutta ne eivät nouse aina median agendalle.

"Yritämme omalta osaltamme parantaa tilannetta koulutuksella. Myös hallinnosta voidaan viestiä ajankohtaisesti, monipuolisesti ja mielenkiintoisesti", Kari J. Hietala uskoo.

Hallintovirkamiesten toiminnan Hietala näkee merkityksellisenä, sillä kirkon ja seurakuntien hallinnon hyvä hoitaminen luo omalta osaltaan edellytyksiä koko kirkon toiminnalle. Hän muistuttaa, että osaavalla hallinnolla tuetaan seurakuntalaisten asioimista ja kaikkea seurakuntien työtä.

Hietalan mukaan kirkon hallinnosta vastaavien haasteena ovat viime vuosina olleet niukkenevat talousresurssit, rakenneselvitykset ja erilaiset uudistushankkeet. Kaikkein eniten hallintovirkamiehiä on viime vuosina puhuttanut Kirkon palvelukeskuksen aloittaminen.

"Useat samaan aikaan toteutetut uudistukset ja selvitykset ovat kuormittaneet kaikkia hallinnon työntekijöitä. Olemme kiinnittäneet työssä jaksamiseen huomiota ja pyrkineet vaikuttamaan siihen, että myös seurakuntien tukipalveluille olisi tarjolla riittävästi tarjolla neuvontaa ja tukea. Yhdistys on itse kehittänyt muun muassa mentorointia", Hietala kertoo.

Kirkon Hallintovirkamiehet ry. on vuonna 1947 perustettu, keskusjärjestöihin kuulumaton koulutus- ja edunvalvontajärjestö. Jäseniä on runsaat 300 ja he toimivat talouden, hallinnon, kiinteistö- ja hautaustoimen sekä IT-palvelujen vaativissa tehtävissä.

Yhdistys syntyi 70 vuotta sitten kollegiaalisen yhteistyön tarpeesta ja halusta kehittää seurakuntien hallintoa ja taloudenhoitoa. Nämä tehtävät ovat edelleen keskeisiä. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen koulutusta ammattitaidon ja pätevyyden ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi sekä hoitaa edunvalvontaa ja tukee loma- ja virkistystoimintaa.

Kutsu medialle

Media on tervetullut tapaamaan yhdistyksen puheenjohtajia to 21.9. klo 12.20–12.45 Scandic Park hotelliin (kokoushuone Dream, os. Mannerheimintie 46, 00260 Helsinki).

Toivomme ilmoittautumista etukäteen yhdistyksen varapuheenjohtajalle Risto Hämäläiselle, risto.hamalainen@evl.fi, 050 350 9595.)

Lisätietoja
Kirkon hallintovirkamiehet ry:n puheenjohtaja Kari J. Hietala, p. 050 562 6069, kari.j.hietala@evl.fi www.kirkonhallintovirkamiehet.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä