Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kumminkaa.fi – Kirkko mukana Kummipeleissä

Julkaistu 01.09.2017

Kirkko järjestää alkavalla jääkiekon SM-liigakaudella Kummipelejä ympäri Suomea osana Kumminkaa.fi-toimintaansa. Uudella Kumminkaa.fi-brändillä kirkko tahtoo vahvistaa läsnäoloaan kummien ja kummilasten elämässä. Yhtenä konkreettisena esimerkkinä tästä ovat Kummipelit, joita jääkiekon lisäksi järjestetään lähitulevaisuudessa ainakin jalkapallon, salibandyn ja koripallon puolella.

”Todella hienoa, että kirkkona voimme olla mukana eri tavoin tukemassa kummisuhdetta. Kummius on elinikäinen ihmissuhde, ja mikä olisikaan parempi tapa vahvistaa kummisuhdetta kuin viettää aikaa oman kummilapsensa kanssa, olipa kyse sitten minkä ikäisestä kummilapsesta tahansa”, Kuopion seurakuntayhtymän nuorisosihteeri Hanna Kärsämä toteaa.

Kummipeleihin kutsutaan kummeja kummilapsineen muun muassa seurojen lipputarjouksilla. Seurakunnat ovat peleissä mukana järjestämässä monenlaista ohjelmaa ennen peliä ja erätauoilla. Tarkemmat tiedot Kummipeleistä ja tarjouksista löydät Liigaseurojen kotisivuilta ja Kumminkaa.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-sivuilta.

”Kummius on merkittävä luottamustehtävä. Suomessa syntyy vuosittain n. 100 000 uutta kummisuhdetta. Usein kummit miettivät mitä oman kummilapsen kanssa voisi tehdä. Tähän haasteeseen seurakunnat ovat hyvin tarttuneet. Viime vuosilta hyviä esimerkkejä Kummipelien lisäksi ovat olleet kummipäivät, kummiristeilyt ja kummileirit”, seurakuntakasvatuksen asiantuntija Jari Pulkkinen Kirkkohallituksesta kertoo.

Kumminkaa.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-sivustoa kehitetään jatkossa kummien toiveet ja tarpeet huomioiden. Sivustolle kootaan myös tietoa erilaisista kummitapahtumista. Idea Kummipeleihin on lähtenyt liikkeelle kummius.fi perustajalta Ville Lähdesmäeltä. Uuden brändin myötä idea säilyy samana, vaikka nimi muuttuu.

Lisätietoja: 
Jari Pulkkinen, p. 040 688 1467, jari.a.pulkkinen@evl.fi
Kumminkaa.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä