Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kello kymmenen messut alkavat huomenna hiljaisella hetkellä

Julkaistu 19.08.2017

Valtioneuvosto suosittelee hiljaista hetkeä koko maassa huomenna sunnuntaina 20.8. klo 10 Turun iskussa kuolleiden muistoksi. Tämän mukaisesti kaikissa Suomen kirkoissa kello kymmeneltä alkavat jumalanpalvelukset aloitetaan hiljaisella hetkellä.

Jumalanpalvelusten yhteydessä tapahtumista ja niiden herättämistä ajatuksista on mahdollista keskustella seurakuntien työntekijöiden kanssa.

Monissa kirkoissa järjestetään jo tänään lauantaina hartauksia ja mahdollisuuksia hiljentymiseen. Seurakuntien työntekijöitä on paikalla keskustelua varten. Tiedot tapahtumista ovat seurakuntien nettisivuilla.

Turun tuomiokirkossa on lauantaina klo 18 iltamessu, jossa muistetaan eilisiä tapahtumia. Martinkirkkoon voi lauantaina mennä hiljentymään klo 17-19 ja Mikaelinkirkkoon klo 18-20, jolloin myös pappi on paikalla keskustelua varten.

Mikaelinseurakunta järjestää tänään lauantaina 19.8. klo 16 Vartiovuoren kesäteatterissa Suomalaisen messun, jossa myös käsitellään tapahtunutta ja rukoillaan uhrien ja omaisten puolesta.

 

Lisätietoja hiljaisesta hetkestä kirkkoneuvos Pekka Huokuna, puh. 050 566 6140

Lisätietoja Turun tilaisuuksista viestintäpäällikkö Paula Heino, puh. 040 341 7281