Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Pisara-ohjelma palkittiin kansainvälisellä tv-festivaalilla

Julkaistu 19.06.2017
Yle Asian ja Kirkon tiedotuskeskuksen yhdessä tuottama ja Yle TV1:ssä esitetty Pisara-ohjelma voitti palkinnon innovatiivisesta ohjelmasta Euroopan uskonnollisten tv-ohjelmien festivaalilla Pariisissa 14.–17.6.2017. Palkitun jakson oli ohjannut Ilona Ikonen ja siinä esiintyi taidegraafikko-keraamikko Eliisa Isoniemi.

Pisara-ohjelmassa Eliisa Isoniemi puhui valosta ja varjoista: Jos Jumala on valo, myös varjo on osa häntä. Isoniemen läpinäkyvästä keramiikasta tehdyt työt kertoivat valolla maalaamisesta. Jari Pussisen kuvaus herätti Isoniemen työt eloon tv-ruudussa. Ohjelmasarjan tuottajat ovat Kimmo Saares ja Ari Meriläinen. Palkittu ohjelma on vuodelta 2014.

Euroopan uskonnollisten tv-ohjelmien festivaali järjestettiin nyt 19. kerran ja edellisen kerran suomalainen ohjelma oli palkittu Dublinissa 1983. Festivaalin pääjärjestäjinä ovat ekumeeninen maailman kristillisen viestinnän keskusjärjestö WACC yhdessä katolisen organisaation SIGNIS kanssa. Lisäksi paikalliset kirkot ja TV-yhtiöt olivat toteuttamassa tapahtumaa.

Kilpailuun valitut 29 ohjelmaa kertoivat uskosta ja sen erilaisista ilmestymistä sekä eettisistä haasteista niin historiassa, kuin ennen kaikkea tämän päivän todellisuudessa. Eniten kilpailuun oli valittu ohjelmia Ranskasta (8) ja Hollannista (7), näiden lisäksi mukana oli Saksa (3), Sveitsi (3) Irlanti (2), Norja (2), Tshekki (1), Italia (1), Portugal (1) ja Suomi (1).  

Pääpalkinto Munkkien saarelle

Juryn myöntämä pääpalkinto annettiin hollantilaiselle Munkkien saari -dokumentille. Se kertoi Siionin luostarin viimeisistä munkeista, jotka lähtivät etsimään uutta paikkaa luostarille, Haavena heillä oli uuden, pienemmän luostarin perustaminen Schiermonnikoogiin, eli Harmaiden munkkien saarelle.

Munkkien saaren on ohjannut ja käsikirjoittanut John Gruter sekä tuottanut Ann-Christine Girardot KRO-NCRV yhteenliittymälle. 

Lisätietoja:
Kirkon tiedotuskeskus:
Ohjelmapäällikkö Kimmo Saares, p. 050 551 9611
Toimittaja Ilona Ikonen, p. 050 360 4886