Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kutsu medialle: Kirkon keskustelutilaisuus Euroopan taloudesta ja oikeudenmukaisuudesta 5.6.

Julkaistu 24.05.2017

Mihin suuntaan EU:n talouspolitiikkaa olisi kehitettävä? Miten se voisi edistää oikeudenmukaisuutta ja kestävää kehitystä? Miten yhteistä hyvää voitaisiin edistää Euroopassa? Mikä on kirkkojen rooli tässä keskustelussa?

Keskustelutilaisuus Euroopan unionin talouspolitiikan arvoista kirkon näkökulmasta järjestetään maanantaina 5.6. kello 9–11.30 Kirkon talossa Helsingissä (Eteläranta 8). Tilaisuuden avaa Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma.

Puhujina ovat Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, professori Heikki Hiilamo sekä Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen ja johtava ekonomisti Penna Urrila Elinkeinoelämän keskusliitosta (EK).

Tilaisuudessa julkistetaan Euroopan kirkkojen konferenssin (CEC) asiakirja Seeking Justice and Prosperity for our Common Future in the European Union. Asiakirjassa kirkot ottavat kantaa Euroopan taloudelliseen kehitykseen ja talouskriisin seurauksiin. Siinä pohditaan niin talousintegraation syventämiseen kuin kestävän kehityksen ja köyhyyden torjuntaan liittyviä kysymyksiä, ja etsitään vastauksia niihin.

Tilaisuus on kaikille avoin, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista viimeistään 31.5. Paikkoja on rajoitetusti, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkki ja koko ohjelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätiedot: Lena Kumlin, EU-lakimies, p. 050 430 3953, lena.kumlin@evl.fi