Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Haminan seurakunta voitti kirkon ensimmäisen KirTEKO-työelämäpalkinnon

Julkaistu 20.05.2017

Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan puheenjohtajisto on myöntänyt KirTEKO 2017 -kilpailun ensimmäisen palkinnon Haminan seurakunnalle. Seurakunta palkittiin hankkeesta, jossa se kehitti työyhteisöä ja laati yhteisen strategian hyödyntäen voimauttavaa valokuvausta. Toiseksi kilpailussa sijoittui Lappeenrannan ja kolmanneksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

KirTEKO-kilpailun avulla pyritään tekemään näkyväksi seurakunnissa tehtävää työtä ja työelämän kehittämistä sekä innostamaan ja kannustamaan työpaikkoja uudistumaan tulevaisuuden työpaikoiksi. Kilpailun järjestävät Kirkon työelämä 2020 -ohjelman (Kirteko) toimijat yhteistyössä Kevan kanssa.

Toinen palkinto myönnettiin Lappeenrannan seurakuntayhtymälle hankkeesta, jonka tavoitteena oli luoda avoin, luottamuksellinen ja sopimuksiin pohjautuva toimintaympäristö strategian ja henkilöstöohjelman päivittämisen avulla. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä sai kolmannen palkinnon hankkeesta, jossa varhaisen tuen osaksi rakennettiin sovunrakentamiseen perustuvaa työyhteisökulttuuria.

Kirkon työelämän kehittämiskilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. KirTEKO-kilpailu on osa Kirkon työelämä 2020 -ohjelman toimintaa, ja sen taustalla on kansallinen työelämän kehittämisstrategia sekä Työelämä 2020 -hanke.

Palkinnot jaettiin Turussa 19.–21.5. järjestettävillä Kirkkopäivillä.

Lisätietoja:

Oili Marttila, neuvottelupäällikkö, Kirkon työmarkkinalaitos, p. 050 594 1710, oili.marttila@evl.fi

Lappeenrannan ev.lut. seurakunnat: jussi.korpinen@evl.fi

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä: tekla.maattanen@evl.fi

Haminan seurakunta: tarja.partanen@evl.fi