Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkkohallitus ja IT-alueet parantavat kirkon yhteisten järjestelmien käytettävyyttä

Julkaistu 28.04.2017

Useat seurakunnat ottavat kirkon yhteisen kertakirjautumispalvelun käyttöön lähiaikoina, minkä jälkeen työntekijä voi kirjautua yhdellä tunnuksella verkkoon ja eri palveluihin. Tämä mahdollistaa myös etäyhteyspalvelun käytön, jolloin työnteko on mahdollista etänä. Esimerkiksi Kipan Akkunassa voi tehdä matkalaskuja tai hyväksyä ostolaskuja milloin tahansa.

Seurakuntien työntekijät ovat antaneet paljon palautetta tietojärjestelmien käytettävyydestä. Monissa seurakunnissa työntekijät joutuvat tällä hetkellä käyttämään kahta eri käyttäjätunnusta ja kirjautumaan eri palveluihin eri tunnuksilla.

Kertakirjautumispalvelu on ollut jo pitempään käytössä Helsingin, Kuopion, Pietarsaaren, Lahden ja Vantaan seurakuntayhtymien, Järvenpään, Jyväskylän ja Ylivieskan seurakuntien sekä Kirkon keskusrahaston vetämillä IT-alueilla.

Rovaniemen seurakunnan, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Oulun seurakuntayhtymän vetämillä IT-alueilla kertakirjautumispalvelu otettiin käyttöön maaliskuussa.

Tampereen IT-alueella kertakirjautuminen toteutuu tämän vuoden aikana. Espoon IT-alue on käynnistänyt huhtikuussa yhteistyöprojektin Kirkkohallituksen kanssa, jossa kertakirjautumispalvelun käyttöönottoa selvitetään.

Käyttäjien kokemukset ohjaavat kehitystyötä

Kirkkohallitus päivittää seurakuntien käytössä olevat Kirkon palvelukeskuksen (Kipa) taloushallinnon tietojärjestelmät uusimpaan versioon syksyllä 2017. Päivitys mahdollistaa muun muassa taloushallinnon järjestelmien käytettävyyden kehittämisen.

Järjestelmien kehittäminen toteutetaan Kirkkohallituksen ICT-projektimallin mukaisesti. Projektit toteutetaan yhteistyössä seurakuntien kanssa. Seurakunnat voivat vaikuttaa kehittämiseen mm. tietohallinnon ohjausryhmän kautta, jossa on mukana seurakuntien ja IT-alueiden edustajia.

Lisätiedot:
Jukka Tamminen, tietohallintojohtaja, puh. 050 559 0528, jukka.tamminen@evl.fi
Tuomo Toikka, tietojärjestelmäpäällikkö, puh. 050 378 4303, tuomo.toikka@evl.fi

Muualla verkossa:
ICT-projektimalli
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
IT-alueet Linkki avautuu uudessa välilehdessä