Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon viestintäpalkinto Miltton Creativen Olli Sirénille

Julkaistu 22.03.2017

Kirkkohallitus on myöntänyt Kirkon viestintäpalkinnon 2015–2016 toimitusjohtaja Olli Sirénille (Miltton Creative, Helsinki). Sirénin ehdottama ajatus saattokellojen soittamisesta kirkoissa syyrialaisen Aleppon kaupungin pommitusten uhreille sai poikkeukselliset mittasuhteet lokakuussa 2016.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Sirénin aloite Helsingin Kallion seurakunnalle teki suuren palveluksen kristillisten arvojen, kuten lähimmäisen hädän ja auttamisen tietoisuuden leviämiseen Suomessa sekä maailmanlaajuisesti.

”Heräsin, luin uutiset pommitusten alkamisesta ja turhautumisen vallassa otin puhelimen käteeni ja aloin esitellä ja kehitellä ajatusta tästä surun ja myötätunnon ilmaisusta. Oli ihmeellistä nähdä, kuinka tunne alkoi kirkon piirissä levitä ja muuttui kymmeniksi tuhansiksi kellonlyönneiksi”, Sirén kertoo.

Kellojensoitto aloitettiin Kallion kirkossa 12.10.2016. Seurakunnat ympäri Suomen tarttuivat haasteeseen soittaa saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille. Kelloja soitettiin 24.10. asti, jolloin vietettiin sekä rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää että YK:n päivää. Kellojensoitto levisi Suomesta ympäri maailmaa neljälle mantereelle ja tavoitti kaikkiaan yli 800 kirkkoa.

”Tapahtuman saama huomio ja sitä seurannut keskustelu vastaavat täysin Kirkon viestintäpalkinnolle asetettuja sääntöjä ja vahvistavat edelleen kirkon ja sen perinteiden myönteistä roolia julkisessa keskustelussa. Laajalle levinneen uutisoinnin ohella keskeinen rooli Aleppon kellojen toteutuksessa oli sosiaalisella medialla”, kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen kertoo.

Arkkipiispa Kari Mäkinen jakaa viestintäpalkinnon 7.9. klo 19 Kirkon viestintäpäivien yhteydessä olevassa gaalatilaisuudessa näyttelykeskus WeeGeessä Espoon Tapiolassa.

Kirkkohallitus jakaa palkinnon joka toinen vuosi merkittävästä panoksesta kristillisen sanoman, kristillisen tiedon tai kristinuskon mukaisten elämänarvojen välittämiseksi viestinnän eri keinoin. Palkintoa ei jaeta kirkon työntekijöille. Palkinnon suuruus on 7 500 euroa.

olli-siren-kuvaaja-pyry-lepisto

Olli Sirén (kuvaaja: Pyry Lepistö)

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Tuomo Pesonen, p. 050 378 0041, tuomo.pesonen@evl.fi
AlepponkellotLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Sosiaalisessa mediassa saattokellot näkyivät tunnisteilla #alepponkellot ja #ringföraleppo
Kirkon viestintäpalkintoLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Olli Sirénin haastattelupyynnöt: p. 040 764 4288, olli.siren@milttoncreative.fi